hirdetés
hirdetés

A Disney behajózik Budapestre

Dunai hajójáratot indít a Walt Disney Company tour-operátor cége, az Adventures by Disney, melynek során az utasok Budapestre is ellátogatnak, és számos érdekes programban vehetnek részt. 

hirdetés

A Disney ehhez az AmaWaterways hajótársasággal kötött együttműködést, és 2016-ban többször is elindítják a járatot az AmaViola hajón.

Eredetileg négy időpontot hirdettek meg, de a program olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy rövid idő múlva az indulások számát kibővítették hatra. A legtöbb indulás nyáron lesz, a járatok Németországot, Ausztriát, Szlovákiát és Magyarországot érintik, egy pedig az adventi időszakban fog ringatózni a folyón, amikor Bécs és Budapest karácsonyi vásárait is megcsodálhatják az utasok.

Az AmaViola 170 utas számára biztosít férőhelyet, a hajó számos kabinját kimondottan családok számára tervezték.

A hajón többek között fine dining, zene, tánc, fedélzeti fitneszterem, filmvetítés, karaoke, különböző játékok és gyerekekre, tinédzserekre szabott tematikus esték várják a vendégeket. Az óceánjáró hajóútjaikkal ellentétben itt nem lesznek a fedélzeten Disney-figurák – a Disney-történetek helyett európai történeteket keltenek életre.

A magyarországi szakaszon az utasok ellátogatnak a Lázár Lovasparkba és a kivilágított Budapestet is megnézik a Dunáról. Szlovákiában megtekintik Dévény várát, Ausztriában privát marionettbábu-bemutatót láthatnak és réteskészítési trükköket leshetnek el a schönbrunni kastélyban, valamint solymászbemutatón vehetnek részt Hohenwerfen várában, Németországban pedig sörfőzdébe látogatnak. Ezen kívül minden kikötésnél lehetőség van kerékpárra pattanni és felfedezni a környéket. Az adventi hajókázás pedig december 22-én indul.

Az AmaViola hajó (Forrás: shipcruise.org)
Az AmaViola hajó (Forrás: shipcruise.org)


Forrás: Facebook / AmaWaterways
Forrás: Facebook / AmaWaterways

(forrás: Travel Weekly)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk