hirdetés
hirdetés

MUISZ-közgyűlés: a jövő turizmusának fókuszában a fenntarthatóság

November 14-én tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a nagyszabású rendezvénynek a Nemzeti Múzeum Díszterme adott otthont.

hirdetés

Molnár Judit, a MUISZ elnökének bevezetőjét követően a Magyar Nemzeti Múzeum közönségkapcsolati igazgatója, Házi Katalin köszöntötte az egybegyűlteket s röviden szólt a megújult intézmény megnyitás előtt álló kiállításairól: a Magyar Menyasszony című nagyszabású tárlatról, melynek egyik darabja, a múzeum tulajdona – Mária királyné esküvői viselete a 16. század elejéről és a Csengőszó című ádventi programsorozatról, melyre a családokat várják a múzeum falai közé.

Házi Katalin kifejezte örömét a MUISZ-szal való együttműködés kapcsán és hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Múzeum megújult terei nyitottak akár nagy létszámú rendezvények megrendezésére is.

Ezt követően Erdei Bálint, a MUISZ egyik leköszönő alelnöke kapott szót immár új minőségben, az MTÜ újonnan kinevezett turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyetteseként. Erdei Bálint a turizmus aktuális kérdéseiről és az MTÜ stratégiai céljairól számolt be és felhívta a figyelmet az MTÜ november 25-én induló téli kampányára mely a hazai gyógyvizek népszerűsítését tűzte ki célul.

Erdei Bálint
Erdei Bálint

Ezt követően Herceg Ivana beszélt a rendezvény főtámogatója, Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének  nevében. Előadásában elemezte a horvát-magyar kapcsolatokat turisztikai szempontból, megismerhettük a magyarok kedvenc úticéljait Horvátországban és az idei év legfontosabb idegenforgalmi adatait. Herceg Ivana három aktuális lehetőségre hívta fel a jelenlévők figyelmét: a zágrábi, az osijeki és az Opatijában megrendezett látványos ádventi vásárokra.

A rendezvény másik támogatója az Österreich Werbung volt.

Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivatal (DTZ) képviseletében szintén a fenntarthatóság mellett emelt szót, néhány gyakorlati példát is bemutatva, szervezetük ezirányú törekvéseit bizonyítandó. Kampányaikat, többek között az aktuálisan futó „Feelgood - fenntarthatósági“ kampányt, a „városok és kultúra”, illetve a „természet és pihenés” tematikák köré építik. „Stay a little bit longer” szlogenjük a hosszabb ott-tartózkodás előnyeire, a „together we care“ szlogenjük pedig az együttes akarat erősségére hívja fel a figyelmet.  

Az első blokk végén röviden bemutatkoztak a MUISZ új tagjai: a Folly Arborétum, a Román Sándor Entertainment, az Avalon Car és a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet képviseletében Farkas Melinda.

A program második felében került sor a tisztújító közgyűlésre.

Molnár Judit
Molnár Judit

A jelenlévő tagok szavazatai alapján a továbbiakban is Molnár Judit (OTP Travel) marad a szervezet elnöke, a beutaztatásért felelős alelnök Székely Andrea (WECO Travel), a kiutaztatásért felelős alelnök pedig Komora Zoltán (IBUSZ) lett.

Mindhárom leköszönő alelnök – Füri Mihályné, Hóka Péter és Erdei Bálint – biztosították a tagokat és a megválasztott tisztségviselőket arról, hogy a jövőben is támogatják a jövőre 50. születésnapját ünneplő szervezet munkáját.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk