Csúcsévre számít az idén a Green Travel

Új műfajt teremtett a hétvégén a Green Travel, amikor workshow-t rendezett, vagyis a workshop és a roadshow ötvözetét valósította meg Visegrádon, a Silvánus Hotelben.

Az utazásszervező a korábbi években országos road-show keretében kereste fel viszonteladó partnereit, az idén első ízben az ország minden részéből buszokkal szállította a 300 meghívottat a rendezvény helyszínére, ahol szakmai prezentációkat hallhattak, és találkozhattak a Green Travel által programozott 23 török szálloda képviselőivel, illetve a horvát referatúra vezetője által bemutatott garanciális szállásokkal. Természetesen nem csak munkára jutott idő a hétvégén, hanem baráti beszélgetésekre, wellness- és sportprogramra is, szombat este pedig a diszkóban hágott tetőfokára a hangulat.

Göktas Merdol ügyvezető köszöntőjében kiemelte, hogy ilyen sok külföldi partner még soha nem vett részt rendezvényükön, amelyet idén negyedik alkalommal szerveztek meg. Hozzátette, hogy Magyarországon a Green Travel nyújtja a legszélesebb választékot török szállodákból, és a workshow-n megjelent hotelekbe irányul a magyar vendégforgalom 65%-a. A megjelentek között volt mások mellett a Vikingen Hotels, a Titanic, a Calista, a Mardan Palace, a Papillon Hotels, a Rixos, a Riu és a Letoonia képviselője.

Eredményes szezon után

2014-ben 30%-kal növelte árbevételét a Green Travel, a cégcsoport árbevétele elérte a 15 milliárd forintot. 30 ezer főt utaztattak ki, 2014 végén vagyoni biztosítékukat 1,060 milliárd forintra növelték. Egymilliárd forintot fizettek ki az irodáknak jutalék és egyéb juttatások (pl. study túrák, marketingtámogatás) formájában. A téli szezonban egzotikus utakat kínáltak, Kubába, Thaiföldre és Dubajba, sikerrel. 2014-ben 26 ezer főt utaztattak be Törökországból.

A Green cégcsoportban a túraszervező mellett megtalálható a hat viszonteladó irodát működtető, önálló profitcentrumként működő Green Holidays, egy online fejlesztésekkel, egy autóbérbeadással és egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó leányvállalat. Jótékonykodik is a cég, Az én otthonom alapítványon keresztül több mint 1000 magyar családnak nyújtottak tavaly segítséget.

Partnerpontok országszerte

A tavalyi év egyik legjelentősebb változása a társaságnál a Green Travel Partner Pont-hálózat kiépítése volt. Ennek tapasztalatairól Göktas Merdol elmondta, hogy tavaly a Gruber Travel irodáiban volt a próbaüzem, és annak kedvező tapasztalatai alapján kezdtek neki a hálózat országossá bővítésének. Ma már 132 iroda működik országszerte partnerpontként, és terveik szerint maximum 150-155-re növelik ezek számát. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy ezek nem saját irodák, hanem a márkaépítés fontos lépései.

Hogy miért érdemes Green Travel Pontnak lenni? Számos okot hallhattunk, így szóba került a soron kívüli visszaigazolás, a kiemelt részvétel a központi reklámkampányban, egyedi akciók és a kirakatokban elhelyezhető online Green TV, több hely a tanulmányutakon, továbbá a közvetlen marketingtámogatás. Ehhez képest nincs csatlakozási és havidíj, ellenben kiemelt helyen szerepelnek a Green Travel weboldalán ezek az irodák.

A hálózat kiépítése után indul egy márkaépítő kampány a televízióban és a rádiókban, de a foglalások az irodákban fognak lecsapódni, a Green Travel honlapján ugyanis továbbra sem lehet utasoknak foglalni, és ezt a jövőben sem tervezik.

2015-ös tervek

A tavalyi biztató forgalombővülés után várhatóan az idén sem lesz másképp és elképzelhető, hogy olyan erős lesz, mint a 2006-os csúcsév- közölte az ügyvezető.

Az idei tervek közül Göktas Merdol kiemelte, hogy újdonságként Sármellékről indítanak charterjáratot a török riviérára, másrészt Izmirbe is lesz járatuk Budapestről. 11 desztináció, heti 22 járattal – így foglalható össze röviden a nyári kínálat. A Freebird Airlines-szal való jó kapcsolat és a török beutaztatás miatt a főszezonban igény esetén további járatok időszakos bérlésére is lehetőség nyílik.

A tulajdonos azt is elmondta, hogy jövőre elképzelhető, hogy Pécsről is indítanak chartert a török tengerpartra. Tavaly kezdte programozni az iroda Horvátországot, idén buszos és egyéni utazással kínálják a desztinációt.

Újdonság, hogy megduplázták a garanciális helyek mennyiségét, és az összes ajánlat valós időben foglalható. Görögországban Korfut Krétát, Zakynthost, Rodoszt és Kos-t is ajánlják az idén nyáron Budapestről, míg Debrecenből Korfu és Kréta lesz elérhető.

Máltára heti két indulással juthatnak el utasaik, akik így 4-5, illetve 9-11 éjszakás üdülést is foglalhatnak. Göktas Merdol felhívta a figyelmet a first minute árakra is, amelyek révén akár 30-40%-os kedvezmény is elérhető.

További újdonság, hogy leszerződtek az MSC Cruises hajóstársasággal, és egy online fejlesztésnek köszönhetően valós időben, online foglalható lesz a teljes árualapjuk. A fejlesztés azt is lehetővé teszi, hogy XML-ben a naponta frissülő teljes árualapot kompletten átadják a viszonteladó irodáknak, akiknek így nem kell töltögetniük a változó adatokat.

Február 14-én immár hagyományos évnyitó partijukon, a Hiltonban egy Fiat 500-ast sorsolnak ki az értékesítő irodák között.


Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?