hirdetés
hirdetés

Frissen restaurált műkincsekből nyílik tárlat Eszterházán

2023. március 15-én nyílt a fertődi Esterházy- kastély időszaki kiállítása. Az Újjászületett műkincsek című tárlat a frissen restaurált műtárgyakból mutat be néhány ikonikus darabot a kastély legszebb dísztereiben - tájékoztatta lapunkat a kastély.

hirdetés

„A fertődi Esterházy-kastély turisztikai fejlesztése” című projekt (GINOP-7.1.1-15-2016-00027) keretében ötvenhat műtárgyat restauráltak a múzeum gyűjteményéből. A látogatók a 2023. nyarán nyíló új állandó kiállításban tekinthetik majd meg a restaurált tárgyak teljességét, így ez a kiállítás egyfajta ízelítőként is szolgál.

A Haydn-teremben és az Apolló-teremben elsősorban bútorokat, porcelánokat láthatnak, köztük olyan kuriózumokat, mint a „La Fontaine székek”, a teknőc berakásos Boulle óra, vagy az Apolló-termek díszítéséhez készült vörös-arany chinoiserie ülőgarnitúrák.
A kiállítás tárlatvezetéssel látogatható.

Bővebb információk a kiállításról és jegyárakról: www.eszterhaza.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk