hirdetés
hirdetés

Paskál fürdő: felújítás után egész évben nyitva

Budapest legfiatalabb strandfürdője, a Paskál Strandfürdő Zuglóban, a felújítást követően pénteken újra megnyitja kapuit, ahol akár az 1735 méter mélyről feltörő gyógyvízben is elmerülhetünk. Így Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodott.

hirdetés

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, mivel átadták a Paskál fürdő fedett egységét, mely fővárosi támogatásból épülhetett újjá, így Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdővel gazdagodott.

Szőke László vezérigazgató a megnyitón elmondta, hogy a felújítási munkálatok 2015 szeptemberében kezdődtek és egy 1400 négyzetméter alapterületű új fürdőépület került kialakításra.

A fürdőben kialakított három szauna egyikében egy speciális, geotermikus szauna is épült, mely az egyetlen ilyen jellegű szauna Magyarországon. A tanmedence, a gyerekmedence, a gyógymedence, a kinti és benti, valamint a vízi bárral üzemelő élménymedence idén nagyobb befogadóképességgel várja a látogatókat, akik között külföldiek is nagy számmal akadnak. Tavaly mintegy 3,5 millió vendég kereste fel a budapesti fürdőket és strandokat, a Budapestre érkező külföldieknek pedig 60%-a felkeresi ezeket a létesítményeket, melyek Budapest imázsát növelik, így miattuk is fontos az, hogy minél több fürdőt felújítsanak.

Paskál Strandfürdő
Paskál Strandfürdő


A Paskál Strandfürdő területén a vendégek kényelmét egy fedett terasz és a belső udvaron kialakított pihenőhelyiségek is szolgálják. Felújították és kialakították a strand medencéit és öltözőit is, külön úszómedence is üzemel, melyet télen fedett medenceként vehetünk igénybe. Aki autóval érkezik, annak a parkolóhely hiányától sem kell félnie, mivel a fürdővendégek részére 190 parkolóhelyet biztosítanak.

A Paskál fürdő beruházási összege 1,1 milliárd forint volt, de a fejlesztési tervek között a Palatinus strand, a Csillaghegyi fürdő, jövőre pedig a Gellért fürdő felújítása is szerepel, két év múlva pedig a pesterzsébeti fürdő megújítását tervezik.

Paskál Strandfürdő
Paskál Strandfürdő

Paskál Strandfürdő: benti tanmedence
Paskál Strandfürdő: benti tanmedence

Paskál Strandfürdő
Paskál Strandfürdő

Paskál Strandfürdő
Paskál Strandfürdő

Paskál Strandfürdő: benti gyógymedence
Paskál Strandfürdő: benti gyógymedence

A jegyárak megtalálhatók a Paskál fürdő weboldalán.

Böjte Csenge
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk