hirdetés
hirdetés

Gorillales Ugandában, ünneplés Pápua Új-Guineában az 1000 Úttal

Az 1000 Út Utazási Irodával csimpánzok és gorillák között időzhet Ugandában, részt vehet a Goroka fesztiválon Pápua Új-Guineában, de idén már Dél-Amerikát is bebarangolhatja.

hirdetés

Február 19-én a Medosz Hotelben tartotta legújabb katalógusának bemutatóját az 1000 Út Utazási Iroda. Az Oroszország-specialista utazásszervező ügyvezető-társtulajdonosa, Oleg Jermilov elmondta, hogy útjaik célcsoportja főként az idősebb korosztály, éppen ezért elenyésző az online értékesítés náluk, főként közvetítőkön keresztül foglalnak az utasok. Hozzátette, hogy a cég forgalmának háromnegyedét az Oroszországba való beutaztatás teszi ki, ami idén várhatóan valamelyest csökkenni fog.

Az ügyvezető felvázolta szempontrendszerüket a különböző úti célok és programok kiválasztásánál, összeállításánál. Egyrészt fontos számukra, hogy új, mások által nem vagy csak kevésbé értékesített desztinációkat, programokat kínáljanak. A minél jobb ár-érték arány kialakításán túl lényeges a programok – akár nem megszokott elemekkel való – színesítése (például, hogy nem egy szállodalánc négy- vagy ötcsillagos hotelében szállásolják el az utasokat, hanem egy hasonló színvonalú, de a helyi kultúrát tükröző szállodában foglalnak szobákat), a szakértő idegenvezetők alkalmazása, akik számos úti célon tudósok, régészek, kutatók, történészek vagy geográfusok, illetve a kiscsoportos, 10-15 fős utazások, melyek Oleg Jermilov elmondása szerint mindig betelnek, még ha kimondottan drága útról is van szó.

Oroszország gazdagon

Az 1000 Út munkatársa, Gorszkij Jaroszlav felvázolta az utazásszervező oroszországi útjait és elmondta, hogy a korábbi évekhez képest – a rubel gyengülése miatt – olcsóbb lett az utazás az országba, amit többek között a Szentpétervárba érkezők is megtapasztalhatnak. Korábban például itt drágábban ehettünk étteremben, mint Budapesten, idén viszont már fővárosunknál is olcsóbban ússzuk meg az éttermi látogatást. Az oroszországi programok minden csoport esetén garantáltan indulnak, és az UTair közvetlen budapesti járatával mennek.

Legnépszerűbb programjuk az ötnapos szentpétervári városlátogatás, ahol számos szabadon választható fakultatív program közül lehet választani, a nyolcnapos „Szentpétervár gazdagon” programban pedig még alaposabban megismerhetjük a várost. Ezen kívül szerepel a kínálatban „Az orosz cárok fővárosai” elnevezésű, nyolcnapos utazás, mely mind Szentpétervárt, mind Moszkvát érinti, négynapos moszkvai kiruccanás, hétnapos Moszkva és környéke utazás, egy 11 napos Szentpétervár-Moszkva hajóút, különlegesség pedig a Transzszibériai vasút a Bajkál-tóig, illetve utazás a Transzszibériai Orient Expresszen, ez utóbbi kifejezetten luxuskörülmények között.

Szentpétervár (Forrás: 1000ut.hu)
Szentpétervár (Forrás: 1000ut.hu)


Transzszibériai Orient Expressz (Forrás: 1000ut.hu)
Transzszibériai Orient Expressz (Forrás: 1000ut.hu)

A három újdonság: Afrika, Dél-Kelet-Ázsia és Közép-, illetve Dél-Amerika

Varga László, az utazásszervező munkatársa elmondta, hogy számos új desztináció is szerepel az 1000 Út idei kínálatában – afrikai országok, dél-amerikai és dél-kelet-ázsiai körutazások.

Afrikában varázslatos kulturális és természeti jelenségeknek lehetünk szemtanúi. A 11 napos szenegáli körutazás során az utasok meglátogatják többek között Dakart, a Ratba-tavat, amely arról híres, hogy egy algafajta miatt rózsaszínben pompázik a teljes vízfelület, útba ejtik a toubai nagymecsetet, amely Mekka után a második legjelentősebb muzulmán zarándokhelynek számít, meglátogatják a híres Dzsudzs madárrezervátumot is, de a helyi családok mindennapi életébe is bepillantást nyerhetnek, és piacon vásárolt szövetből varrathatnak maguknak helyi viseletet. Az afrikai kínálatban szerepel még 16 napos „Ghána, az asanték nyomában” névre keresztelt körutazás, 13 napos ugandai körút csimpánzokkal és gorillákkal való találkozással, a természeti értékekre és a nagyvadakra fókuszáló 14 napos dél-afrikai utazás és 10 napos madagaszkári látogatás is.

Ugandai csimpánz- és gorillales
Ugandai csimpánz- és gorillales

A dél-kelet-ázsiai ajánlatok is hasonlóan sokszínűek, a 10 napos indiai, a 14 napos észak- és dél-koreai, a 14 napos Vietnám-Kambodzsa, a 9 napos Japán, a 16 napos Burma-Thaiföld, illetve a 18 napos indonéz körutazás mellett igazi kuriózumnak számít Pápua Új-Guinea meglátogatása a Goroka fesztivál – vagyis az ország függetlenedése évfordulójának megünneplése – idején.

Közép- és Dél-Amerikában is számos programot kínál az 1000 Út. A leghosszabb a 22 napos Dél-Amerika nagykörút, amely érinti Perut, Bolíviát, Chilét, Argentínát, Uruguayt és Brazíliát, de természetesen választhatunk ennél rövidebb, ámde hasonlóan tartalmas utak közül. Ilyen a 14 napos Argentína-Uruguay-Chile körutazás, a Peru és Bolívia körút, a 8 napos Argentína-Uruguay-Brazília, illetve a 18 napos Guatemala-El Salvador-Nicaragua-Costa Rica-Panama körút.

Goroka fesztivál, Pápua Új Guinea (Fotó: Jeffrey Lewis, gorokashow.com)
Goroka fesztivál, Pápua Új Guinea (Fotó: Jeffrey Lewis, gorokashow.com)

Űrrepülés és jégtörő

Ezeken kívül az eddig szervezett körutazások is megtalálhatók a kínálatban, és bármelyiket is választjuk, biztosan a megszokottól eltérő kulturális élményekben és természeti látnivalókban lesz részünk. Többek között Mongólia, Örményország, Grúzia, Kirgizisztán, Új-Zéland, Észak-Amerika, az Antarktisz, a Baltikum országai mind különlegesnek és a programok összetételét tekintve egyedülállónak számítanak. Igazi újdonság, hogy a katalógusban már az űrrepülés is szerepel, mint foglalható opció – itt két féle "útból" lehet választani, az egyiknél 60, míg a másiknál 100 kilométeres magasságba jut az űrrepülő. Szintén rendkívülinek számít az „Atomjégtörővel az Északi-sarkra” nevű program, amely egy kalandos, 14 napos utazást takar egy expedíciós legénységgel.

Atomjégtörővel az Északi-sarkra (Forrás: 1000ut.hu)
Atomjégtörővel az Északi-sarkra (Forrás: 1000ut.hu)


Mongólia (Forrás: 1000ut.hu)
Mongólia (Forrás: 1000ut.hu)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk