hirdetés
hirdetés

Hátizsákos szurikáta a Gyermekklinika kis lakóiért

Kolodko Mihály, az ukrán származású, hazánkban élő szobrászművész ezúttal egy szurikáta-szobrot helyezett el kapucnis pólóban, napszemüvegben, hátizsákkal, mindössze egy félóra leforgása alatt a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikájának kerítésén.

hirdetés

Alig néhány nappal a Tizedes meg a többiek ikonikus kompótos jelenete ihlette Duna-parti szobor után a Vácott élő gerillaszobrász ismét útnak indult, hogy egy újabb apró műalkotást helyezzen el a fővárosban – ezúttal a pesti oldalon, számol be az akcióról a 24.hu hírportál.

 

Mint írják, a Józsefvárosi Önkormányzat által május elején már bejelentett szurikáta-szobor – amit a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért névadója ihletett – szeptember 18-án, vasárnap tűnt fel a klinika kerítésén.

Azt tudjuk, hogy a gyerekeknek azt szokták mondani: "most jön egy apró szuri!", nyilván innen jött az ötlet a művésznek az örökké figyelő, résen lévő kedves kis állat megformálásához.

Az alapítvány a miniszoborral nem csupán az egyes típusú diabéteszes kabalájává akar tenni, hanem a gyerekkori diabétesz korai felismerésének fontosságára, illetve az inzulin felfedezésének századik évfordulójára szeretné felhívni a figyelmet.

(forrás: 24.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk