hirdetés
hirdetés

Javában tart az EKF, végre megnyílt a veszprémi várnegyed is

2020 és 2025 között 18 műemlék épületet újít meg a Veszprémi Főegyházmegye. A munkálatok első üteme most lezárult, és a Gizella Napok ünnepségsorozat keretein belül megnyitotta kapuit a megújult veszprémi várnegyed.

hirdetés

Az első ütemben megújult valamennyi épület homlokzata és tetőszerkezete. Elsőként készült el a Szent Mihály Főszékesegyház, péntektől pedig ismét látogathatóvá vált a várnegyed, a Körmendy Ház, a Biró-Giczey Ház és az Érseki Palota egyes terei. A 35 ezer négyzetméter épített terület mellett 10 ezer négyzetméter kert is megújul 2025-re, amelyek közül mostanra a Körmendy Ház és a Nagyszeminárium kertjét vehetik birtokba a látogatók, a Biró-Giczey Ház belső udvarával egyetemben.

 

A hivatalos megnyitónak a Szent Mihály Főszékesegyház adott otthont pénteken. Vörös Tamás főépítész hangsúlyozta, történelmi jelentőségű a beruházás, amely a veszprémi érsek gondoskodó figyelme, inspiráló jelenléte és remek csapata nélkül nem valósulhatna meg,

Pém Attila, a beruházásért felelős igazgató-helyettes az új évezred legnagyobb hazai beruházásai közé sorolta a veszprémi várnegyed megújítását, amely most félidejéhez érkezett: "Végre meg tudjuk mutatni, hol tartunk és hová szeretnénk eljutni. A 35 ezer épített négyzetméteren túl 10 ezer négyzetméternyi szabad terület is megújul, olyan kertek nyílnak meg, amelyek sosem voltak korábban láthatóak", mondta.

(forrás: EKF / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk