hirdetés
hirdetés

Jövőre nyit csak újra a Rác fürdő

Leghamarabb 13 évvel a felújítását követően, azaz jövő év közepén kerülhet sor arra, hogy a fürdőzők ismét birtokba vehetik a patinás budapesti gyógyfürdőt.

hirdetés

A budai Rác fürdő 2002-ig a fővárosi fürdőket működtető társaság tulajdona volt. Ezután magánkézbe került, majd elkezdődött a fürdő felújítása, illetve szállodai szárnnyal való bővítése. Igaz, ezzel együtt a fürdő vesszőfutása is kezdetét vette. Már maga a felújítás is vontatottan haladt, de 2010-re lényegében kulcsrakész állapotba került a fürdő- és szállodakomplexum. Azonban különféle jogi hercehurcák miatt nem tudták megnyitni. A fényt az jelentette az alagút végén, amikor a tavalyi év során a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. visszavásárolta az ingatlant - írja a Termál Online.

Fotó: www.budapestgyogyfurdoi.hu
Fotó: www.budapestgyogyfurdoi.hu


Szűts Ildikó, a BGYH vezérigazgatója a Népszavának elmondta, hogy első körben penészteleníteni és gombátlanítani kellett az épületet. Erre a munkára két tendert írtak ki, mire találtak rá vállalkozót. Ezt követően vehette kezdetét a fürdőrészleg műszaki állapotfelmérése, ami jelenleg is zajlik. Az építészek által készített állapotfelmérés május végére készül el. Ezt követően lehet tendert kiírni az ismételt rekonstrukció terveinek az elkészítésére. Ennek birtokában pedig ősszel hirdethetnek kivitelezői tendert.

Ezzel párhuzamosan zajlik a hotelépület állapotfelmérése. A 67 szobás szállodát a BGYH bérbe adná, vagy eladná, ebből tudnák finanszírozni a fürdőrészleg felújítását. A szálloda megvételére és bérbevételére is már több érdeklődő jelentkezett.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk