hirdetés
hirdetés

Korfura és Krétára is repülhetünk a nyáron Debrecenből

Két új járatot indít Görögországba a nyáron a Debrecen Airportról a Neckermann Utazási Iroda – jelentették be a mai sajtótájékoztatón a cégek képviselői. Tavaly 150 ezer utast fogadott a cívisváros reptere, az idén 170 ezerre számít, ezért partnercégével együtt bővíti járatainak kínálatát.

hirdetés

A járatok zömét a menetrendszerintiek teszik ki, naponta érkezik egy gép Londonból és fordul vissza, hetente kettő a hollandiai Edinhovenből. A menetrend szerinti járatok az utaslétszám háromnegyedét, a nyári charter járatok az egynegyedét adják. A bejövő chartert a német Salamon-Reisen szervezi, amely Hajdúszoboszlóra és Debrecenbe szállít utasokat Lipcséből, Drezdából és Erfurtból.

Változatos desztinációk

A Debrecen Airport előnye, hogy alacsony költségeket biztosít a légitársaságoknak, a reptér szinte a városban van, közel Nyíregyháza, Nagyvárad, s jó az infrastruktúrája. Ha elérné a reptér az évi félmilliós utasforgalmat, vasúti megállót is lehetne telepíteni mellé. A reptér 200 kilométeres körzetében több mint hárommillió ember él, szeretnék a közeli Partiumot, Szlovákiát, Ukrajnát is kiszolgálni. Minél több úti célt kínálnának a közönségnek. Ennek érdekében együtt dolgoznak a Turizmus Zrt.-vel is – ismertette Tamás László a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

Hozzátette, hogy partnereket keresnek Németországból, az Egyesült Királyságból, Írországból, Franciaországból, Olaszországból – ugyanis ezekbe az országokba repülnének a legtöbben a repteret használó utasok közül.

2013-ban 13 800 személy utazott Debrecenből a charterjáratokon, 2014-ben közel 20 000, az idén 25 000 utasra számítanak – mondta a charterszezonról Sápi Tamás, a reptér ügyvezető igazgatója.

Tamás László, Sápi Tamás, Gál Edina és Hermányi Attila a tájékoztatón
Tamás László, Sápi Tamás, Gál Edina és Hermányi Attila a tájékoztatón

Napfényes Görögország

- A hazai régiók utazóközönségét folyamatosan monitorozza a Thomas Cook Air, arra vagyunk kíváncsiak, hogy hová utaznak a legtöbben. Az utazóközönség vonzására felkeressük a határ túloldalán fekvő városokat is, Romániában roadshow-t rendezünk a debreceni járatok kihasználtságát javítva. Egyébként kiemelkedően teljesít a régió, rendkívül sok embert utaztattak tavaly a kollégák Zakynthosra. Az idén Zakynthos helyett, a változatosság kedvéért két új görög desztinációt vezetünk be, Krétát és Korfut. Június végétől augusztus, szeptember végéig közlekednek a járatok – közölte Hermányi Attila, a Thomas Cook Air ügyvezetője.

További charterjáratok is indulnak a nyáron Debrecenből - más utazásszervezők közreműködésével - heti kettő a törökországi Antalyába, az egyiptomi Hurghadába, Bulgáriába és Tunéziába. 

Hat éve nyitott Debrecenben a Neckermann Utazási Iroda. Egy irodával és négy alkalmazottal kezdtek, mára három irodájuk és tizenegy fős kollektívájuk várja az utasokat – tudtuk meg Gál Edinától, az iroda régióvezetőjétől.

A két új úti célhoz tartott kedvcsináló előadást Kovács Melinda a cég foglalási központjából. Közben feltűnt két figura is, Lollo zsiráf és Bernie maci, a Neckermann klubszállodák két kabalaállata, mostantól ugyanis a Neckermann gyerekbarát klubszállodáit Lollo & Bernie Kids Club név alatt találják meg az érdeklődők.

Debrecen Airport
Debrecen Airport

Császi Erzsébet
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk