hirdetés
hirdetés

Külföldön is ismert fürdődesztinációvá válna Gyula

Elfogadta a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. idei évre vonatkozó marketingtervét legutóbbi ülésén a fürdővárosi képviselő-testület. A Komoróczki Aliz ügyvezető által készített szakmai anyag számos érdekességet tartalmaz.

hirdetés

A fürdővárosban 2011 óta működik az úgynevezett helyi turisztikai desztinációmenedzsment-szervezet, amely összefogja az idegenforgalomban érdekelt feleket az önkormányzattól kezdve a szállodákon át az egyéb szolgáltatókig - olvasható a Békés Megyei Hírlapban.

A jövőképpel kapcsolatban a szakmai anyag kiemeli, tíz év múlva Gyula nemzetközi minősítésű gyógyvízzel rendelkező fürdőjének és rendezvényeinek köszönhetően külföldön is ismert gyógydesztináció lesz, ahol különleges Szigeterődje további vonzerőt gyakorol majd a kül- és belföldi turisták számára.

Az utóbbi hét évben a vendégéjszakaszám folyamatosan emelkedett a városban, és a legnépszerűbb települések listáján elért előkelő helyezések is egyértelműen mutatják, hogy a város pozíciója folyamatosan erősödik. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 2017 első tíz hónapjában Gyula összes szálláshelyén tíz százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma.

A látogatók elsősorban a Várfürdő és az AquaPalota szolgáltatásait veszik igénybe, valamint a várat és az Almásy-kastély Látogatóközpontot keresik fel, amely attrakciók egész évben várják a vendégeket.

A Várfürdőt, az AquaPalotát valamint a várat és az Almásy-kastély Látogatóközpontot keresik fel a legtöbben / forrás: commons.wikimedia.org
A Várfürdőt, az AquaPalotát valamint a várat és az Almásy-kastély Látogatóközpontot keresik fel a legtöbben / forrás: commons.wikimedia.org

A nagy múltra visszatekintő Gyulai Várszínház is sokakat vonz, ahogy tavasztól őszig a további gasztronómiai és kulturális fesztiválok is tömegeket csábítanak a fürdővárosba. Közkedveltek a város fagylaltozói és cukrászdái is; ezeken túl pedig Gyula különleges miliője, természeti és épített környezete, valamint a helyiek vendégszeretete is hozzájárul a pozitív tendenciákhoz.

A szakmai anyag részletesen ismerteti a célcsoportokat és -piacokat. A felmérésből kiderül, hogy a legtöbben párban, családdal vagy baráti társasággal érkeznek Gyulára. Fő céljuk a strandolás és a pihenés, valamint a városlátogatás.

2018-ban a marketingkampányok és -aktivitások elsősorban belföldre, Romániára, Szerbiára, Csehországra és Oroszországra összpontosítanak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk