hirdetés
hirdetés

Melyik típusú szúnyoghálót válasszuk az ablakra?

Akármilyen modernek és jó minőségűek is a házunkban a nyílászárók, az elkerülhetetlen, hogy ne jussanak be rajtuk az apró rovarok. Nyilván ki kell nyitnunk az ajtókat, amikor közlekedünk, és az ablakokat sem árt időnként kitárni.

 

hirdetés

Ezekben a helyzetekben azonban a repülő rovarok nagyon gyorsan, szinte észrevétlenül hatolnak be otthonunkba. Aztán később, amikor észrevesszük őket, már sokkal nehezebb tőlük megszabadulni.

Ezért mindenképpen előnyös, ha a Topredőny kínálatában megtalálható szúnyogháló felszerelése mellett döntünk. Ezzel elkerülhetjük a bosszantó rovarok megjelenését lakásunkban, ráadásul zavartalanul szellőztethetünk. Írásunkban a legkedveltebb szúnyogháló típusokról lesz szó, amelyek az ablakainkra alkalmasak.

A fix keretes szúnyogháló

100%-os védekezésre a fix keretes szúnyoghálók alkalmasak, amelyeket könnyen és egyszerűen el tudunk távolítani, ha már nincs rájuk szükség a hűvösebb időszakban. A keret műanyag vagy alumínium, de nagyobb felületeken ez utóbbi az ajánlott.

Az erősített alumíniumprofil tartósabb és strapabíróbb, mint a műanyag. Többféle színűt kaphatunk, amellyel alkalmazkodni tud a homlokzathoz és az ablakkerethez is. Olyat válasszunk, ami illik hozzá színben, és akkor stílusos marad otthonunk.

Megfelelő, szakértő beszereléssel kicsi az esélye a meghibásodásnak. A háló sűrű szövésű, szürke színű, műanyag bevonatú, üvegszálas anyagból készült, ami ráadásul ellenáll az időjárás viszontagságainak és a tűznek is.

A rolós szúnyogháló

A mozgatható rolós szúnyogháló előnye, hogy kis helyet foglal el és nagyon könnyen kezelhető. Mellette tudunk az ablakon keresztül mozgást végezni, mint például a virágok öntözése. Mivel nem zár hermetikusan, ezért nem alkalmas a maximális védelemre.

A lefutó sínben elhelyezett szőrkefék a nagyobb rovarok bejutását megakadályozzák. Ha a 100%-os rovarvédelem a cél, akkor a fix keretes szúnyogháló javasolt, de ha a mobilitás is fontos szempont, abban az esetben a rolós háló lesz a megfelelő.

Használaton kívül egyszerűen csak visszacsúsztatjuk a kazettába, ha pedig szükséges, akkor lehúzzuk. A háló optikailag láthatatlan, úgyhogy nem zavarja a kilátást, illetve ez a konstrukció is tűz- és időjárásálló.

A pliszé szúnyogháló

Ma a legkorszerűbb a pliszé szúnyogháló, ami harmonikaszerűen záródik, tehát nemcsak ablakra, hanem ajtóra is tökéletesen alkalmas. Bárhol megállítható, nemcsak a végpontokon, így használata rendkívül praktikus.

Hatalmas nyílászárókon is ideális, akár erkély- vagy teraszajtókon. Gyerekek is könnyedén tudják kezelni, mivel kifejezetten könnyű a mozgatása, működtetése pedig csendes és gördülékeny. Arról nem is beszélve, hogy meglehetősen esztétikus a külleme is.

Bármelyik rovarhálót is szereltetjük fel, mindenképpen jól járunk, hiszen megvédenek a szúnyogok ellen. Ráadásul a legyeket is megfogják, a méheket és a darazsakat sem engedik be. Ezernyi bosszúságtól kímélnek meg minket, amiket a csípések okoznának vagy bizonyos rovarok kellemetlen jelenléte.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk