hirdetés
hirdetés

Nemzetközi graffiti jammel folytatódik a Budapest Tuning

Szeptember 3-án és 4-én a Meeting of Styles nemzetközi graffiti jam és street art fesztivál tölti meg a Szemeretelep megállóhely melletti placcot: közel 50 magyar és nemzetközi művész érkezik a kétnapos eseményre, ők fogják alkotásaikkal felfrissíteni és színesebbé tenni a 400 méter hosszú hangfogófalat. Több mint 10 országból érkeznek művészek: a szervezők a szomszédos országok mellett az amerikai kontinensről, a Kanári-szigetekről és Ausztráliából is vendégül látnak graffitiseket - tájékoztatta lapunkat a Budapest Brand.

hirdetés

Szürke kerítések, unalmas betonfalak telnek meg élettel és színnel, az élőfestésen túl graffiti workshopok, zene és fesztiválhangulat várható. A hazai underground kultúra képviseletében számítani lehet továbbá ropogós DJ-setekre, break dance bemutatóra és egy freestyle rap versenyre – ez utóbbit egy másik Budapest Tuning nyertes csapat szervezi meg, Budapest Open Mic néven. Szombat este a Manyi Kulturális Műhelyben folytatódik a buli, a fellépők listája az esemény leírásában megtalálható.

A Meeting of Styles 25 éve az egyik legfontosabb nemzetközi graffitis és street art fesztivál, az underground szubkultúrából merítkező eseménysorozat, mely Németországból indult, mára pedig a világ összes kontinensén megrendezik. Az első olyan rendezvénysorozat, mely előmozdította a szubkultúrán belüli hálózatosodást.

  • Mikor? 2022. szeptember 3-4. (szombat-vasárnap)
  • Hol? Szemeretelep Megállóhely (Szemere Miklós vasútállomás 1., Budapest, 1183)
  • Facebook event: https://fb.me/e/268igOojq 

A festett tűzfalak már hazánkban is bizonyították, hogy a műfajnak - művészeti értéke mellett - jelentős kulturális, értékteremtő és közösségformáló ereje is van: számos lakóövezet és városnegyed válik vonzóbbá, valamint izgalmasabbá az odalátogatók számára, ezzel egyben gazdagítva az ott lakók életét is. A legálfal-koncepció megjelenésével lehetőség nyílt a graffitisek számára, hogy – a nyugodtabb körülményeknek hála – részletgazdagabb és kidolgozottabb falfestményeket készíthessenek.

A Budapest Brand nZrt. és Budapest Főváros Önkormányzata 2022-ben először indította el a  Budapest Tuning programot, melynek célja, hogy különleges, rendhagyó városélményt adjon a városlakóknak, és a közösségekkel, civil szervezetekkel együtt turbózza fel a várost. A pályázaton összesen 10 kisebb és 3 nagyobb léptékű ötlet valósul meg idén. A további nyertes projektekről a www.budapesttuning.hu oldal ad aktuális tájékoztatást.

A Meeting of Styles – graffiti jam a Budapest Tuning program keretében, a Budapest Brand nZrt-vel együttműködésben valósul meg.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk