Ők az idei Best of Budapest & Hungary díjazottak

A  vendéglátás és az idegenforgalom két  rendkívüli  teljesítményét  díjazta a Best of  Budapest & Hungary április 22-én. Bár a szokásos kategóriákban nem tudtak díjazni, a pandémia idején is szeretnék felhívni a figyelmet az értékteremtő szakmai munkára. A koronavírus-járvány idején különösen  nagy  szükség van ugyanis az összefogásra és a  túléléshez elengedhetetlen vállalkozói  szemléletre - tájékoztatták lapunkat.

A Best of Budapest & Hungary, a Freed Peter alapította minősítési rendszer 1993 óta az egyik legismertebb résztvevője a hazai, különösen a fővárosi turisztikai ágazatnak.

"Évről évre díjazzuk a legjobb szállodásokat és éttermeseket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gasztrovállalkozókat, pékeket, cukrászokat és borászokat, sőt, 2019 óta alegjobb sommeliereket is. A pandémia betörésével a 2020-as díjátadó gála elmaradt, mint ahogy az éttermek és szállodák jelentős része is bezárta kapuit, illetve házhozszállítással, üzleti célból utazó vendégek fogadásával igyekezett átvészelni a korlátozások időszakát. Aki azonban valóban talpon akart maradni, annak rátermett vállalkozónak kellett lennie, és meglátnia a lehetőséget azokban az átmeneti megoldásokban is, amelyek a túlélés zálogát jelentik" - hangsúlyozták.

Hegyi Attila, a Pasztell Étterem és az Albatros Partyservice tulajdonosa Gastro Entrepeneur kategóriában vehette át a Best of Budapest & Hungary díját. Hegyi Attila catering vállalkozását különösen rosszul érintette a rendezvények megszűnése. Ő azonban szinte azonnal tudott reagálni egy házhozszállítással foglalkozó üzletág felépítésével, miközben jótékonysági akciókat is szerveztek. Hegyi Attila szerint a legfontosabb szempont a munkavállalók megtartása volt, ami sikerült is nekik. Mindemellett egymás és a rászorulók támogatásával tehetett a legtöbbet a szakma azért, hogy motivációt találjon a túlélésre, és ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A HotelHero elnevezésű országos kezdeményezés „Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!” mottóval, a szállodai szakma összefogásával, különböző alapítványokat és szervezeteket támogat jótékonysági akciókkal, takarítással, ruhagyűjtésekkel, főzésekkel. Az elmúlt időszakban többek közt az Accor Pannónia Hotels Zrt. szállodalánc, a Meininger Budapest Great Hall, a Budapest Marriott Hotel vagy épp a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak – az akcióhoz országos szinten számos szálloda csatlakozott. A Best of Budapest & Hungary díját Helping Hands kategóriában – amely kategóriában most először díjaztak – olyan kezdeményezésnek szerettek volna adni, amely a lehető legtöbb embert szólítja meg a szakmában egy jó cél érdekében. A HotelHero képviseletében Anek Dóra, a Mamaison Hotels & Residences értékesítési igazgatója elmondta, alig egy éve indult a kezdeményezés, így a Best of Budapest & Hungary díja különösen nagy elismerés számukra.

A Best of Budapest & Hungary díját Gastro Entrepeneur és Helping Hands kategóriában április 22-én adtát át a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Freed Peter, a Best of Budapest & Hungary alapítója és tulajdonosa elmondta: "Bízunk abban, hogy lépésről-lépésre visszatérhetünk megszokott életünkhöz, és a teraszok nyitásával lassan megkezdődik a turizmus és a vendéglátóipar újjáéledése".


Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál

Még vasárnap éjfélig csodálhatja: javában tündököl a pécsi Fényfesztivál 

Pénteken kezdetét vette a Zsolnay Fényfesztivál, amely már az első napon ezreket vonzott Pécs belvárosába.
Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat

Lezárult a Tokaj témáját feldolgozó grafikai tervpályázat 

Hatvan pályázótól érkezett százhúsz alkotás a megadott határidőig.
Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán

Határtalan nyár – fesztivál fesztivál hátán 

Magyarország, Erdély és a Felvidék kínál minőségi zenét minden korosztálynak a következő hét fesztivál eseményein.
Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden

Emiatt marad el a tűzijáték Cegléden 

Bár ellenérzések korábban is felmerültek a pirotechnikai bemutató kapcsán, ezúttal egészen más állt a háttérben.
Le kell bontani egy balatoni kilátót

Le kell bontani egy balatoni kilátót 

Életveszélyessé vált a faszerkezet.
Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok

Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok  

Székesfehérvár belvárosa idén nyáron ismét megelevenedik.
Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.