hirdetés
hirdetés

Elstartol végre a Rác fürdő felújítása

Ébredezik Csipkerózsika-álmából az évek óta árván álló Rác fürdő. Nem nyilvános közbeszerzésen ki is választották az új tervező céget - írja laptársunk, az mfor.hu.

hirdetés

A közbeszerzési értesítő szerint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) tulajdonában álló Rác fürdőről közel 120 millió forintért a Budapesti Építőművészeti Műhely Kft. fújja le a port. A gyógyfürdő a felújítást követően várhatóan jövőre nyithatja meg kapuit.

A közbeszerzés előzetes közzététel nélküli tárgyalással zajlott, azaz nem hirdették meg nyilvánosan a projektet.

Ennek okaként ezt írja a közbeszerzési értesítő:

„A fürdő üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen a felújítás, mivel jelenlegi állapotában használhatatlan, mert évek óta nem működik, s az eltelt időszak alatt az üzemeltetéséhez szükséges egyes jogszabályok is megváltoztak, így több szempontból is átalakításokat kell végezni az ingatlanban. A beruházás megvalósítása, annak megtervezése tehát kizárólag a szerzői jogokkal rendelkező eredeti tervező által a felújítás megtervezésével lehetséges”.

Fotó: BGYH
Fotó: BGYH

Három tervezési fázisra írták alá február 2-án a szerződést, mégpedig a kiviteli tervdokumentáció elkészítésére, a hiányzó közmű-engedélyek megszerzésére, valamint tervezői közreműködés majd a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás során. A közbeszerzés ugyanis nem terjed ki a Rác hotel felújítására, kizárólag a fürdő területét érinti (a hotel és a fürdő tervezője nem azonos, és a hotel sem üzemel jelenleg).

Jobbra fordulhat azonban a fürdő mellett felépült szálloda sorsa is. Ennek hasznosítására a napokban jelenik meg pályázati felhívás. Ezek szerint az épületet egyes tervek szerint 20 éves bérleti szerződéssel adnák át egy professzionális hotel üzemeltetőnek, s a befolyó bérleti díjból fedeznék a fürdő korszerűsítését. A BGYH tervei szerint a jövendő bérlőnek stratégiai együttműködési szerződést kínálnak - így lehet ugyanis kihasználni a fürdő-szálloda kivételes adottságait.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk