hirdetés
hirdetés

Világörökségi útlevéllel a Fertő-tó körül

A Fertő-táj ékkövei projekt a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának vezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség és az érintett hat önkormányzat együttműködésében valósult meg. A GINOP-7.1.6-16-2017-00003 projekt keretében összesen 406 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból gazdagodott Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak és Sarród egy-egy nevezetessége, emellett új szolgáltatásokkal, programcsomagokkal, vezetett túrákkal és információs anyagokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat.

hirdetés

A Fertő-táj ékkövei projekt fejlesztéseinek köszönhetően két új látnivaló, és négy nevezetesség korszerűsítve, helytörténeti, kulturális és természeti kincsekkel gazdagítva várja mindazokat, akik szeretnék közelebbről megismerni e páratlan táj rejtett értékeit.

A hat ékkő felfedezésében nyújt segítséget többek között a legkisebbeknek készült „Színezd ki a Fertő-tájat” kifestőkönyv, a pedagógusoknak és a szervezett kirándulások kedvelőinek készült „Fertő-táj útikalauz”, egy könnyedén zsebre tehető leporelló a legfontosabb érdekességekkel, emellett minden utazó számára elérhető az összesen tízezer példányban elkészült „Világörökség útlevél” is, amely hatnyelvű idegenvezető alkalmazással kiegészülve kalauzolja végig az utazókat a környéken - tájékoztatta lapunkat a projekt kommunikációjával megbízott marketingügynökség.

Világörökség útlevél – zsebünkben a Fertő-táj

Két nyelvi verzióban, magyar-német, és angol-román-olasz-szlovák nyelven készült el a „Világörökség útlevél”, amely több szempontból is hasznos kiegészítője a Fertő-táji barangolásoknak. Az útlevél végigkalauzolja az utazókat a környék látnivalóin, köztük az együttműködésben résztvevő és projekt keretében megálmodott vagy felújított világörökségi helyszíneken. Az egyes megállóknál pecséteket gyűjthetnek útlevelükbe a túrázók. Bár az élmények önmagukban is garantálják a tartalmas kikapcsolódást, az összegyűjtött pecsétekért cserbe ajándékkal gazdagodhatnak mindazok, akik az útlevélben szereplő tíz látnivalóból legalább hatot felkerestek. Az útlevéllel a benne szereplő turisztikai látnivalók kedvezménnyel látogathatóak.Megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint meglátogatni az egyik nevezetességet, és átvenni egyet az összesen tízezer példányban készült útlevélből. A vendégek a különböző helyszínek felkeresésekor az ott dolgozó munkatáraktól kapják meg a pecsétet, a hidegségi Papkertben és a fertőbozi Gloriette-kilátónál viszont az útlevéltulajdonosok saját maguk pecsételhetnek útlevelükbe az ott elhelyezett kültéri pecsétpontokon.

Hol lehet hozzájutni az útlevélhez?

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház | Mithras-Szentély - Fertőrákos| Gloriette-kilátó - Fertőboz| Papkert - Hidegség | Fertőhomoki Tájház | Mariska Néni Háza – Turisztikai Információs Pont - Hegykő| Peisonia Látogatóközpont - Fertőszéplak| Tájház - Fertőszéplak | Sarródi Tájház | Lászlómajor Bemutatómajorság és Látogatóközpont – Sarród

A Fertő-táj ékkövei

„Évente mintegy százezer látogató érkezik térségünkbe, de szeretnénk, ha még többen ismernék meg a vidék rejtett szépségeit is. Minden településen, minden dűlőn találunk kiemelkedő kulturális vagy természeti értéket, de a Fertő-táj igazi különlegessége ezek összességében, a sokszínűségben rejlik.”– mondta Taschner Tamás, a konzorciumvezető Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának ügyvezetője.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai