hirdetés
hirdetés

1220 kilométer per óra: szupergyors közlekedési rendszert tesztelnek

Az Elon Musk által kifundált koncepció keretében akár 1220 kilométer per órás helyváltoztatásra is szert tehetnének az utasok.

hirdetés

A Hyperloop Technologies nevű startup cég, melynek nevét egy Elon Musk által előterjesztett találmány ihlette, kedden bejelentette, hogy a guru által kiötlött ultragyors közlekedési szolgáltatás tesztelésére alkalmas pályát fog építeni Las Vegas északi részén. A „Szabadtéri Meghajtástesztelő Létesítmény” egy ipari telephelyen, körülbelül 50 hektáron fog elterülni, és a tesztek várhatóan 2016 elején kezdődnek majd el.

A cég egy saját fejlesztésű, egyedi elektromos motort kíván kipróbálni egy egy kilométer hosszú pályán. A tervezett elért sebesség az 540 kilométer per órát környékezné.

A Hyperloop Technologies ezen felül egy ún. Biztonsági-, Fejlesztési- és Teszthelyszínt is ki fog jelölni. A 2016 végére/2017 elejére várható kivitelezés után a prototípust teljes körű és végsebességen végzett próbának fogják alávetni. A tervezők 2020-ra saccolják a Hyperloop rendszer egy működő változatának megvalósulását.

Elon Musk 2013-ban mutatta be a Hyperloop koncepcióját. Az elgondolás felvázolása után számos cég komoly versengésbe kezdett, hogy először hozzák létre az 540 kilométer per órás sebességű közlekedési rendszert. A Hyperloop koncepció lényege egy légritkított csőhálózat, amelyben a lineáris motorral meghajtott utasszállító kapszulák esetenként akár az 1220 kilométer per órás végiramot is elérhetnék.

Ilyen lehet a Hyperloop tesztpálya (Forrás: Hyperloop Technologies via YouTube)

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk