hirdetés
hirdetés

"Magyarokat nem szolgálunk ki"

Nem vették jó néven egy horvát étteremben a magyar miniszterelnök egyik kijelentését.

hirdetés

A tervezett olajembargóról beszélt múlt hét pénteken Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, ennek kapcsán a miniszterelnök szerint akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok amelyeknek nincsenek tengerei. „Nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban”, jegyezte meg ezzel kapcsolatban a portál tudósítása szerint.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
 

A kormányfő kijelentése nagy felháborodást keltett Horvátországban, a külügyminisztérium bekérette a zágrábi magyar nagykövetet. Ahogy a horvát külügy fogalmazott: elítélik a magyar miniszterelnök kijelentését, elítélnek minden területi követelést a szomszédos államokkal szemben. A vitába azóta már a horvát levéltár is bekacsolódott, akik azt írták: Magyarországnak soha nem is volt tengere, Horvátország ugyanis nem volt Magyarország része, csak perszonálunióban működött a magyarokkal.

24.hu pénteken arról írt, hogy a dél-horvátországi Peljesac-félszigeten található Trpnaj egyik halétterme egy feliratot helyezett ki a bejárat elé, miszerint magyarokat nem szolgálnak ki. A táblára egészen pontosan azt írták:

„Magyarokat nem szolgálunk ki, nem látunk szívesen a tengereteknél”.
(forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk