hirdetés
hirdetés

A balatoni csendes turizmus további erősödése

Országosan is egyedülálló szolgáltatásként ebike, azaz elektromos kerékpár töltőhálózat indult a Balatonnál a Balatontipp.hu  kezdeményezésére és koordinálásával. A hálózatba olyan éttermek, büfék és más szolgáltatók kapcsolódtak be, melyek a kerékpárosoknak és biciklijük akkumulátorának egyaránt töltődési lehetőséget kínálnak - tájékoztatta szerkesztőségünket kedden Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu szerkesztője, a Balatoni Ebike Töltőhálózat koordinátora.

hirdetés

Az utóbbi időben a Balatonnál is egyre többen használnak elektromos rásegítéssel működő kerékpárokat, de a töltésük egyelőre hagy maga után kívánnivalót. Az akkumulátorok behatárolt teljesítménye miatt a ebike-ok többségével 40-60 kilométeres útnál hosszabbra nem igazán ajánlott elindulni, ha nem akarunk rásegítés nélkül tekerni. Az induló kezdeményezésnek köszönhetően a biciklisek megfelelő távolságon belül találnak olyan helyeket, ahol saját töltőjükkel kipótolhatják az akkumulátor fogyó energiáját, miközben magukat is feltölthetik ételekkel, italokkal. Ráadásul mindezt úgy, hogy egy minimális étel-, italfogyasztás esetén ingyenesen kapják a töltőáramot.

Eddig 12 parti és két távolabbi vendéglátóhely csatlakozott a hálózathoz. Köztük egyaránt megtalálhatók hagyományos büfék és különböző színvonalú éttermek. A feltétel mindenkinek ugyanaz: legalább két csatlakozási lehetőséget kell biztosítani a biciklisek töltőjéhez minimum két órás töltéshez. Közös feltétel azt is, hogy amennyiben a kerékpáros legalább ezer forintot költött náluk, akkor a töltésért nem kérhetnek pénzt. Az ezer forint alatti étel- és italfogyasztásnál is legfeljebb 300 forint lehet a töltésért felszámolt díj. A töltőállomások egymástól többségében 15-30 kilométerre esnek, kivéve a Keszthely-Révfülöp közötti 40 kilométeres szakaszt.

A Balatoni Ebike Töltőhálózat jelenlegi állomásai:

Keszthely – Klára Vendéglő
Révfülöp – Rév Büfé
Balatonakali – Fék Kávéház Étterem
Balatonakali – Akali Café
Örvényes – Huszár Vendéglő
Lovas Kikötő – Lovas
Balatonfűzfő – Fűzfa Vendéglő
Balatonvilágos – KerékpárBár
Siófok – Krúdy Panzió és Étterem
Balatonszárszó – Kistehén Burger Étterem 
Balatonlelle – BL Yacht Club & Apartments Étterem
Balatonberény – Beach Cafe
Zalacsány – Batthyány Kastélyszálló
Ajka-Padragkút – Flóra Presszó & Kavézó

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk