hirdetés

A BDPST megválik két hoteltől a muraui sírégióban

Megállapodást írtak alá a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalat értékesítéséről. A vételi ajánlatot tevő cég, a Peter’s Consulting Kft. 2023. február 1-jétől veszi át az osztrák síszállodák üzemeltetését. 

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben kifejtik, ez a tranzakció jól illeszkedik hosszú távú stratégiájukba. 

Új tulajdonoshoz kerül a muraui sírégióban található Hotel Alpenblick Kreischberg és Relax Resort Hotel Kreischberg, így a BDPST Group 2023. február 1-jétől átadja az Ausztriában található 43 szobás, illetve 91 szobás síhotelek üzemeltetését.

Relax Resort Hotel Kreischberg
Relax Resort Hotel Kreischberg

Mint írják, az adásvételi megállapodás alapot teremt a 2023-as, teljes szállodaportfóliót érintő terveik megvalósításához. A cégcsoport az első negyedévben a magyarországi szállodapiacra egy új, egységes ernyőmárka bevezetését tervezi, amely a jövőben az üzemeltetésük alá tartozó szállodákat és éttermeket vonja majd maga alá.

Hotel Alpenblick Kreischberg
Hotel Alpenblick Kreischberg

Az új, prémium minőségű szállodákat és gasztronómiai egységeiket felölelő márka, a Botaniq Collection bevezetése folyamatosan zajlik. Az alapot adó BOTANIQ Turai Kastély márkájának a továbbépítése a szállodaportfólió egyes elemeiben 2022 végén vette kezdetét. Első lépésként decemberben nyitotta meg kapuit a Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda, amelyet már az új márka szempontrendszerét figyelembe véve alakítottak ki.

További terveikről:

A cégcsoportnak jelenleg több jelentős fővárosi hotelfejlesztése is folyamatban van, 2023-ban több hotel nyílik meg üzemeltetésükben. A Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő épülettömb teljes körű felújítása révén felsőkategóriás design hotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét.

Továbbá szintén ebben az évben nyitja meg kapuit a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén a BOTANIQ Budai Klub, amely új arculattal, funkciókkal és prémium szolgáltatáspalettával várja majd látogatóit.

Valamint elkezdődhet az ikonikus Gellért Szálló felújítása is, amely által megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal térhet majd vissza Magyarország egyik legismertebb szállodája.

 

 

(forrás: BDPST / Turizmus Online, gwc.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk