hirdetés
hirdetés

A környezetbarát hőszigetelések hasznos kiegészítői

Melyek a környezetbarát hőszigetelések kézenfekvő kiegészítői, amelyekkel a munka nemcsak hatékony, de fenntartható is lehet? Funkció szempontjából milyen eszközökkel lehet megoldani a pára fékezését és áteresztését, valamint a ragasztást és a tömítést? A cikkből máris meg lehet ismerni a praktikus megoldásokat.

 

hirdetés

Milyen kiegészítő termékek lehetnek kompatibilisek a környezetbarát hőszigetelésekkel?

A kérdést elsősorban a funkcionalitás szempontjából érdemes megközelíteni. Vagyis olyan eszközök, kiegészítők és egyéb termékek beszerzésében a legjobb gondolkodni, amelyek a hőszigetelések célzott alkalmazását és hasznosulását elő tudják segíteni.

Tipikus példa erre a Naturica Group egyéb termékeinek kategóriája. Amelyek kapcsán örömteli sajátosság, hogy egytől egyig a fenntarthatóságot segítik, hiszen nem tartalmaznak a környezetre káros anyagot vagy összetevőt.

Vagyis az alkalmazásuk tökéletesen passzolhat egy-egy fenntarthatóság szellemében készülő házhoz, vagy akár hasonló céllal kivitelezett felújítás keretei közé is. Máris mutatunk erre néhány gyakorlati példát.

Miben rejlik a párafékező és a páraáteresztő fólia hasznosításának előnye?

A tetőtérben kialakított hőszigetelés mondhatni legfontosabb kiegészítőiről van szó. Feladatuk a tartós védelem biztosítása a beszivárgó csapadéktól és párától, ennek megfelelően a fóliának nagy szakítószilárdsággal és kifogástalan minőséggel kell rendelkeznie.

Ami a páraáteresztő fólia hasznosulását illeti, a külső oldalon kell rögzíteni, és azt biztosítja, hogy a bentről kifelé áramló pára át tudjon hatolni rajta. Ellenben a cserepek irányából érkező nedvességet már nem engedi át.

A másik kivitelt, vagyis a párafékező fóliát a belső oldalon javasolt használni. Feladata a kívülről érkező nedvesség, valamint a bentről kifelé áramló pára elvezetése.

Mik lehetnek még a környezetbarát hőszigetelések hasznos kiegészítői?

Az egyik kategóriát a ragasztószalagok jelentik, amelyek hasznosulását tekintve a kellő légtömörség elérésének kiemelt jelentősége van. Ennek a környezetbarát megvalósításához a STEICO multi tape ragasztószalagja kiváló megoldást jelenthet.

Tömítőanyagokra is mindenképp szükség lesz a munka során. Szerencsére a PURhab környezetbarátabb, oldószer- és szilikonmentes alternatíváival is lehet már dolgozni. Tipikus példa erre a 100%-ban birkagyapjúból készülő ISOLENA Fugenband.

Nem árt továbbá a hőhídmentes E-JOT dübelek és kiegészítők alkalmazása sem. Ha pedig homlokzati hőszigetelő tábláknál,vagy szarufa feletti szigetelések között maradó hézagok kitöltéséhez van szükség kiegészítőre, akkor a STEICO multi fill tömítőanyagban szintén nem fogunk csalódni.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk