hirdetés

A Marriotté lehet a Starwood

A Marriott jelenlegi ajánlata 13,6 milliárd dollár, amivel a konkurens érdeklődő kínai Anbang biztosító 13,26 milliárdjára tromfoltak rá - írja az index.hu.

hirdetés

Nemrégiben írtunk arról, hogy ráígértek a Marriott Starwoodra tett ajánlatára a kínaiak, pontosabban egy kínai, biztosítással foglalkozó vállalatcsoport, az Anbang Insurance Group. Most azonban változott a helyzet, ugyanis a Mariott licitált feljebb, így az eredeti 12 milliárd dolláros ár most 13,6 milliárd dollár lett.

A Marriott vezérigazgatója azt nyilatkozta a nagylelkű ajánlat kapcsán, hogy a szállodaláncok egyesítése így is megérné a csoportnak, mivel rögtön 250 millió dolláros költségmegtakarítást várnának tőle. Az üzlet most már a Starwood-részvényeseken áll vagy bukik, mindenesetre a részvények értéke a hírekre 3 százalékot emelkedett -írja az index.hu.

Ezzel a világ legnagyobb szállodaóriási van születőben. A felvásárlással a Marriott portfóliójában 50%-kal több szoba lenne, mint eddig, valamint több olyan, dizájnközpontú szállodával bővülne a kínálata, melyekkel a fiatal utazókat tudják megcélozni. Az új gigacég világszerte 5500 ingatlan tulajdonosa lesz ezzel, több mint 1,1 millió szobával, és a Starwood olyan márkáit foglalja magában, mint a Westin, a Le Méridien, a Sheraton, a W és a St. Regis.

Magyarországon a Starwood jelenleg csak egy hotellel van jelen, a kecskeméti Four Points by Sheratonnal, miután a Le Meridien 2015 májusában kivonult Budapestről.

(forrás: Index, Vendég & Hotel Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk