Áriával indították az Aria Hotel impozáns szülinapi partiját

Épp nyolc éve nyitották meg az ötcsillagos belvárosi luxusszálláshelyet, az Aria Hotel Budapestet. A nem mindennapi születésnapi partin mi is jelen lehettünk, ráadásul nem csak meghívott vendégként.

A kultúra és a minőség volt a központi téma azon aszületésnapi szakmai beszélgetésen, amelyre szerkesztőségünk is meghívást kapott. Ahol többek közt arról volt szó, hogy Budapest kapcsán sok turistának a romkocsmák és a legénybúcsúk jutnak eszébe, holott a város egyre inkább képes a jómódú, magas elvárásokkal érkező utazók megszólítására is.

 

2015-ben nyitott meg az Aria Hotel Budapest, amely ennek a trendnek egyik zászlóshajója: a TripAdvisoron az utazók véleménye alapján a világ legjobb szállodájának választották, a szállodában található Harmony Spa megkapta Európa legjobb wellness spájának járó kitüntetést, a High Note SkyBar pedig a Condé Nast olvasói szerint a világ 10 legjobb tetőbárja közé tartozik.

A sikerekben fontos szerepet játszik a szálloda zenei koncepciója, a helyi kultúrával kialakított kapcsolatok ugyanis kiemelten fontosak a minőségi élményre vágyó utazóközönségének. A szálloda születésnapja alkalmából Winkler Nóra élő videó podcastban beszélgetett szakértőkkel a kultúra és a turizmus finom kapcsolódásairól. 

A budapesti minőségi turizmus trendjei

Az Aria Hotel Budapest 8. születésnapjának ünneplését velünk közös élő videó podcasttal kezdték, amelyben Winkler Nóra turisztikai szakemberekkel beszélgetett a hazai minőségi turizmus helyzetéről, a magas színvonalú hazai kultúra és a hozzánk utazó külföldiek kapcsolódási lehetőségeiről.

Nóra beszélgetőpartnerei Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Miklós István, az MTÜ marketingigazgatója, Vágó Ágnes, a Turizmus Online és Pont ITT turisztikai magazin főszerkesztője, Henry Kallan, a 4 New York-i, egy torontói és az Aria Hotelt magában foglaló Library Hotel Collection elnöke, Laki Péter, a Laki Épületszobrász zrt. vezetője, Magyar Kornél zenei kommunikációs szakember, az Aria Hotel zeneigazgatója és Varró Zoltán belsőépítész, designer voltak és olyan témákat jártak körül, hogy sikerül-e kilépnie Budapestnek az 'olcsó desztináció' skatulyából, meg tudja-e Budapest célozni a magas jövedelemmel rendelkező külföldi turistákat, van-e elég minőségi szálláshely, gasztronómiai szolgáltatás, mi az épített környezet és a design szerepe mindebben, milyen módon tudnak az utazók bekapcsolódni a kulturális életbe és elérhetőek-e már nálunk is a luxusmárkák.

 

Zenei programok az Ariában

A videó podcastot születésnapi parti követte. Az épület jazz, opera, klasszikus és könnyűzenei szárnyait és termeinek minden szegletét zene járta át. A szálloda földszintjén található Café Lisztben, amelynek tükörtermének felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel, Myra Monoka dalszerző, producer, énekes, a hazai elektronikus zene egyik sikeres előadója állt a DJ pulthoz. Az előadóművész az Egyesült Államokban szerzett hangmérnök diplomát, majd Grammy-díjas zenei szakemberekkel kezdett dolgozni. Egyik single-jének producere Yoad Nevo, aki többek között Sia, Ed Sheeran vagy a Morcheeba zenéit vitte sikerre, egy másik dala, a 6 Feet Under pedig a női egyenjogúságért száll síkra és a Grammy-díjas hangmérnök, Matt Lawrence keverte. 

Ezt követően Rossini A sevillai borbély című művéből énekelt egy áriát Balga Gabriella mezzoszoprán, a Magyar Állami Operaház Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett magánénekese. A szálloda földszinti aulájában, a Music Gardenben a Prima Primissima-díjas jazz-zongorista, énekes Nyári Károly és Nyári Alíz örvendeztette meg a születésnapi közönséget. 

 

Születésnapi gasztronómia

A születésnapon mutatták be a hotel tetején, a Bazilika kupolája melletti High Note SkyBar déli lebegő teraszán a szálloda belsőépítésze, Varró Zoltán tervei alapján készült pop-up pezsgő bárt, ahol a Sauska pezsgőkülönlegességeit lehetett megkóstolni. Az eseményen felszolgált sok finom falat Hiermann Viktor séf konyhájából került ki, csakúgy mint a feketeszezám mousse-os málna zselével készült torta, melyet a szálloda pastry séfje készített. A születésnapon két új macaront lehetett megkóstolni. Az Aria Signature macaron válogatása a kávé-karamelles Pavarotti, és az áfonyás sajttorta ízű Sinatra variánsokkal bővült. A születésnapra a Bombay gin&tonic pulttal készült, de a gin&tonic mellett más koktél különlegességeket is kóstolhattak a vendégek a High Note SkyBar koktélpultjánál.

Forrás: Aria Hotel / turizmusonline.hu

Forrás: Fotók: Bielik István


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.