hirdetés
hirdetés

Schladming-Dachstein, az egész éves mintarégió

Ausztria Klub-közgyűlés

Az Ausztria Klub évzáró közgyűlésére a három legjobbnak ítélt osztrák sícentrum egyikében, Schladmingban került sor. A magyar turisták e régióban a harmadik helyen állnak a beutazásban. A 109 felvonóval, 223 km hosszú lesiklópályával (ebből 25 kilométernyi az egész évben síelhető Dachstein gleccseren) és nyolc téli sportüdülőcentrummal büszkélkedő régióban 28 042 férőhely várja a vendégeket.
hirdetés

Télen a sífutás, a hódeszka, a sítúrák kedvelői is kiváló lehetőségek közül válogathatnak itt, nem beszélve az Aprés ski számtalan, kedélyes stájer lehetőségéről. 2013-ra másodszorra nyerték el a sívilágbajnokság rendezési jogát, ami tovább növeli a nagyszabású sportrendezvények választékát.A helyi gasztronómia ízletes fogásai és a szinte minden szállodában megtalálható szauna- és wellnessvilág teszi teljessé az alpesi üdülést. Ausztriában ez a régió az első három között szerepel a családi üdülések terén is, ezt fi gyelmes, gyermekközpontú szolgáltatásokkal érdemelték ki. Nyáron több száz hegyi tó, kiépített túraútvonalak és első osztályú aktívsport-lehetőségek várják a turistákat. A régió sokoldalú, az év minden szakában vonzó adottságai miatt telepedett meg itt az AQI lifestyle hotellánc új egysége. Ezzel tovább bővült a változatos és minőségi, főként családi vállalkozásokból álló szálláskínálat. Az Ausztria Klub tagjainak bemutatkozott a háromcsillagos Apparthotel Bliem, a Panoramahotel Gürtl, a négycsillagos Pichlmayrgut, illetve a régió első naturwellnessszállodája, a Höfl ehner. A klubtagok a környéken tett fáklyás esti séta mellett felvonóval feljutottak a Dachstein gleccserre, gyönyörködhettek a Skywalk nevű, üvegpadlós kilátóban és a Jégpalotában. A téli szezonnyitó programokat krampuszcsoportok felvonulása gazdagította.

Kapus György, az Österreich Werbung régiós igazgatója elmondta, hogy Ausztriában a turizmus teljesítményének visszaesése szerényebb mértékű a régió átlagánál. A magyar vendégek száma 10 százalékkal csökkent. Ausztriában 2010 Mahler, 2011 pedig Liszt éve lesz. Idén a számos nagy téli és nyári sportrendezvény közül kiemelkedik a férfi kézilabda Európa-bajnokság. Az actb-t idén új helyszínen, az Austria Centerben tartják, de a rendezők azt fontolgatják, hogy a vásárt a jövőben már csak kétévente rendezik meg. Az Österreich Werbung 2010-es magyarországi büdzséjében nem szerepel a megjelenés a Hó-show vásáron, de ha az osztrák partnerszolgáltatók fi nanszírozzák, mégis megszervezik a jelenlétet. Az ausztriai téli kínálat iránt megmutatkozó viszonylag stabil magyar érdeklődés kiszolgálása mellett elsősorban a nyári szezon reklámozására fektetik majd a hangsúlyt. Az ÖW saját standdal részt vesz a budapesti Utazás kiállításon, a vidéki magyar utazási kiállításokra szívesen küld prospektusokat és tájékoztató anyagokat.

A közgyűlésen elhangzott, hogy az Ausztria irányában legaktívabb magyar klubtag utazási irodák forgalma tavaly általánosságban 20-30 százalékkal esett vissza a 2008-as eredményekhez képest. Gond a körbetartozás, az iskolai csoportok bizonytalansága és fizetőképtelensége.

(Fotó: Márk László, Kisalföld Volántourist)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai