Az Aria Hotel elbűvöli az utazókat

A trendi helyeket kereső üzleti és szabadidős vendégeket célozta meg az Aria Hotel, ahol nem csupán a különleges dizájn, a tematikus szobák és terek, de a vendégközpontú megközelítés is az egyedi koncepció része. Az elmúlt hónapokban még a külföldi nagy lapok is a budapesti hotelről cikkeztek: a New York Times,a Forbes,és a Guardian, A zenei témájú luxus hotel átvette a legjobb budapesti szálloda pozícióját a vendég-visszajelzések alapján rangsoroló TripAdvisoron.

A mai utazónak egyedi élményre van szüksége

Az ötcsillagos színvonalú, ugyanakkor a Hotelstars Union csillagozási rendszerébe be nem lépett szálloda a Library Hotel Collectionhoz tartozik, melynek alapítója egy, a szlovákiai Ipolyságon született és Amerikában szédületes szállodai karriert befutó magyar szakember, Henry Kallan.

A szakembert a leginnovatívabb szállodatulajdonosnak tartják világszerte. 1968-ban 21 évesen hagyta el az akkori Csehszlovákiát és került New Yorkba, ahol angol nyelvtudás nélkül kezdett mindenesként dolgozni a szállodaiparban. Elkötelezettségének köszönhetően hét év múlva az első munkahelyének igazgatója lett. Elsők között ismerte fel a tematikus hotelekben rejlő lehetőséget, illetve azt hogy a vendégeknek élményre van szükségük, szemben a nagy láncoknál megszokott kiszámíthatósággal és egységességgel.

Vendégközpontú megközelítés

Az innovációt azonban nemcsak az Aria Hotel koncepciójában és dizájnjában kell keresni, hanem a vendég-központú megközelítésben. Ez megmagyarázza, hogy miért került a 49 szobás szálloda pár hét alatt a legfontosabb utazási portál rangsorának élére, megelőzve a nagy nemzetközi márkákat. Henry Kallan és üzlettársai, Alexander Rovt és Robert Izsak abban hisznek, hogy a vendégeket olyan személyes szolgáltatásban kell részesíteni, mintha hazaérkeznének. Ebben a boutique hotelben nincsenek távolságtartó megszólítások, fehér kesztyűs szervíz, itt senkinek nem kell feszélyezve éreznie magát, minden barátságos és emberközeli. Ez magyarázza azt is, hogy a Library Hotel Collection összes szállodája New Yorkban a TripAdvisor top 10-es listáján szerepel majdnem tíz éve, míg az Aria Hotel Prague a Cseh Köztársaság hoteljei között több alkalommal is első helyezést ért el a TripAdvisor Traveller's Choice Awardján.

A magyar származású Henry Kallan gyerekkora óta szereti Budapestet, és mindig arról álmodott, hogy egyszer visszatér a gyökereihez. Ezért döntött úgy, hogy ezúttal a New Yorkban szerzett tapasztalatait álmainak megvalósítására fordítja - a zene és a magyar főváros iránti rajongásának hódol. “Olyan hotelt képzeltem el Budapestre, amely az otthon érzetét kelti a vendégekben, mindezt egyedi karakterrel, kulturális élménnyel és személyes gondoskodással kiegészítve.” - mondta Kallan.

 Új koncepció és dizájn

Varró Zoltán belsőépítész-designerrel olyan koncepciót dolgozott ki, amelyben az 1870-ben épült neoklasszicista épület négy szárnya különböző zenei irányzatokra reflektál: az opera, a klasszikus zene, a jazz és a kortárs zene műfajára. A házba belépve egy igazi budapesti bérpalotát látunk. Az épület és szobák századfordulós arányai, stukkói, neobarokk bútorai, ajtói és kandallói ismerősek a budapesti szemnek. Az egyedi tervezésű szobák élénk színeinek, különleges formáinak és anyagainak köszönhetően mégis New York és London nagyvilági atmoszférájában érezhetjük magunkat. “Azzal a gondolattal játszottam el, hogy milyen lenne egy budapesti helyszín egy New Yorkhoz és Londonhoz hasonló világvárosban. Az Aria egy nagyvilági hely, ami csak a mi otthonos, ízig-vérig budapesti miliőnkben valósulhatott meg ebben a formában.”- nyilatkozta Varró Zoltán.

A hotel tetőterasza, a High Note SkyBar a város egyik legbudapestibb helyszíne: karnyújtásnyira van a Bazilika kupolája, szemmagasságban látszik a Budai Vár és a város szebbnél szebb épületeinek teteje, szobrai, részletei. A teraszról letekintve a belső udvarban kialakított Music Gardent látjuk, amelynek üvegmennyezetén keresztül a színpadiasan kacskaringózó zongorabillentyűk rajzolódnak ki. A belső udvarral rendelkező épületeket rendszerint a tető magasságában fedik le, ám az Aria esetében meghagyták a szabad eget a körfolyosók felett. A legalsó szintet borító fém nélküli üvegszerkezet annyira egyedülálló Európában - csak a New York-i Apple Store-ban találunk hasonlót.

A hotelben minden a zenéről szól

A szobák falát és a szálloda néhány pontját Josef Blecha neves cseh művész munkái díszítik, akinek portré-karikatúrái a New York Timestól a New Yorkerig számos nemzetközi lapban megjelentek. Az Opera-szárny tiszteletbeli kurátori címét Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész tölti be, így a vendégek első kézből értesülhetnek az opera-élet legfrissebb kuriózumairól a New York-i Metropolitantól a budapesti Operaházig. Stelkovics Judit szállodaigazgató csapatához külön zenei igazgató csatlakozott annak érdekében, hogy a hotel egyedi zenei koncepcióját megvalósítsák. Magyar Kornél nemcsak a háromezer darabos zenei gyűjteményt kezeli, hogy a vendégek muzikális élményekkel gazdagodva térjenek haza, hanem azon is dolgozik, hogy az Aria programjával beilleszkedjen Budapest kulturális szövetébe.

Gyakoriak a meglepetés programok

A Kossuth-díjas Bogányi Gergely például a legváratlanabb pillanatokban jelenik meg, és játszik a róla elnevezett zongorán. Henry Kallannal való nagy találkozásának köszönhetően a szálloda vásárolta meg az első Bogányi-zongorát. A hangszert már kipróbálta a világhírű bestseller-író Dan Brown is, amikor a legnépszerűbb könyvnek járó díjat vette át a helyszínen. Legközelebb pedig a Virtuózokból ismert Boros Misi ül majd a billentyűkhöz. A szálloda a programalkotásában együttműködik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel, a Müpával, és a város számos zenei intézményével.

A hotel földszintjén található Teatro Aria mozi- és kamarazenei teremben rendszeresen közvetítenek videó-koncerteket a világ neves színpadairól. A cél, hogy az Aria egy igazi budapesti helyszínné váljon, ahol a külföldi és magyar zenerajongók szívesen töltik együtt az idejüket. A Hercegprímás utcai romos állapotban lévő épületet Szécsi Zsolt építész vezetésével az eredeti tervek szerint építették újjá. Az Aria Hotel Budapest március 15-én nyitotta meg kapuit. A négy hónapig tartó soft-opening időszak után most megnyílik az Instagramon egyre inkább ismertté vált tetőterasz, a High Note SkyBar.

A város egyik legjobb fotópontja a tetőterasz

Hamar híre ment a különlegesen szép budapesti látképet biztosító tetőterasznak, hiszen akik nyitás előtt különböző rendezvények, partik útján feljutottak ide, szinte kivétel nélkül fotózkodtak az egyedi helyszínen. Mostantól bárki megihat majd egy koktélt a város felett. Kinyit az utcai terasszal is rendelkező Satchmo’s Bar and Lounge is, ahol - többek között - a Rost Andreáról elnevezett rosé pezsgő koktéllal várják a vendégeket. Júliustól pedig már az Aria Hotel étterme, a Stradivari Étterem is tárt kapukkal várja a gasztronómia rajongóit, ahol minőségi háztáji alapanyagokból készült 21. századi magyar konyhát kínálnak majd könnyed, játékos formában, illeszkedve a hotel fesztelen, modern stílusához. A hagyományos ízek tisztelete mellett modern, néha meglepő formában tálalják majd a magyar klasszikusokat, de mindig egyszerűen, elegánsan, izgalmas párosításban, egy-egy karakteres ízzel a főszerepben.

Forrás: Vendég & Hotel Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.