hirdetés

Az Aria Hotel elbűvöli az utazókat

A trendi helyeket kereső üzleti és szabadidős vendégeket célozta meg az Aria Hotel, ahol nem csupán a különleges dizájn, a tematikus szobák és terek, de a vendégközpontú megközelítés is az egyedi koncepció része. Az elmúlt hónapokban még a külföldi nagy lapok is a budapesti hotelről cikkeztek: a New York Times,a Forbes,és a Guardian, A zenei témájú luxus hotel átvette a legjobb budapesti szálloda pozícióját a vendég-visszajelzések alapján rangsoroló TripAdvisoron.

hirdetés

A mai utazónak egyedi élményre van szüksége

Az ötcsillagos színvonalú, ugyanakkor a Hotelstars Union csillagozási rendszerébe be nem lépett szálloda a Library Hotel Collectionhoz tartozik, melynek alapítója egy, a szlovákiai Ipolyságon született és Amerikában szédületes szállodai karriert befutó magyar szakember, Henry Kallan.

A szakembert a leginnovatívabb szállodatulajdonosnak tartják világszerte. 1968-ban 21 évesen hagyta el az akkori Csehszlovákiát és került New Yorkba, ahol angol nyelvtudás nélkül kezdett mindenesként dolgozni a szállodaiparban. Elkötelezettségének köszönhetően hét év múlva az első munkahelyének igazgatója lett. Elsők között ismerte fel a tematikus hotelekben rejlő lehetőséget, illetve azt hogy a vendégeknek élményre van szükségük, szemben a nagy láncoknál megszokott kiszámíthatósággal és egységességgel.

Vendégközpontú megközelítés

Az innovációt azonban nemcsak az Aria Hotel koncepciójában és dizájnjában kell keresni, hanem a vendég-központú megközelítésben. Ez megmagyarázza, hogy miért került a 49 szobás szálloda pár hét alatt a legfontosabb utazási portál rangsorának élére, megelőzve a nagy nemzetközi márkákat. Henry Kallan és üzlettársai, Alexander Rovt és Robert Izsak abban hisznek, hogy a vendégeket olyan személyes szolgáltatásban kell részesíteni, mintha hazaérkeznének. Ebben a boutique hotelben nincsenek távolságtartó megszólítások, fehér kesztyűs szervíz, itt senkinek nem kell feszélyezve éreznie magát, minden barátságos és emberközeli. Ez magyarázza azt is, hogy a Library Hotel Collection összes szállodája New Yorkban a TripAdvisor top 10-es listáján szerepel majdnem tíz éve, míg az Aria Hotel Prague a Cseh Köztársaság hoteljei között több alkalommal is első helyezést ért el a TripAdvisor Traveller's Choice Awardján.

A magyar származású Henry Kallan gyerekkora óta szereti Budapestet, és mindig arról álmodott, hogy egyszer visszatér a gyökereihez. Ezért döntött úgy, hogy ezúttal a New Yorkban szerzett tapasztalatait álmainak megvalósítására fordítja - a zene és a magyar főváros iránti rajongásának hódol. “Olyan hotelt képzeltem el Budapestre, amely az otthon érzetét kelti a vendégekben, mindezt egyedi karakterrel, kulturális élménnyel és személyes gondoskodással kiegészítve.” - mondta Kallan.

 Új koncepció és dizájn

Varró Zoltán belsőépítész-designerrel olyan koncepciót dolgozott ki, amelyben az 1870-ben épült neoklasszicista épület négy szárnya különböző zenei irányzatokra reflektál: az opera, a klasszikus zene, a jazz és a kortárs zene műfajára. A házba belépve egy igazi budapesti bérpalotát látunk. Az épület és szobák századfordulós arányai, stukkói, neobarokk bútorai, ajtói és kandallói ismerősek a budapesti szemnek. Az egyedi tervezésű szobák élénk színeinek, különleges formáinak és anyagainak köszönhetően mégis New York és London nagyvilági atmoszférájában érezhetjük magunkat. “Azzal a gondolattal játszottam el, hogy milyen lenne egy budapesti helyszín egy New Yorkhoz és Londonhoz hasonló világvárosban. Az Aria egy nagyvilági hely, ami csak a mi otthonos, ízig-vérig budapesti miliőnkben valósulhatott meg ebben a formában.”- nyilatkozta Varró Zoltán.

A hotel tetőterasza, a High Note SkyBar a város egyik legbudapestibb helyszíne: karnyújtásnyira van a Bazilika kupolája, szemmagasságban látszik a Budai Vár és a város szebbnél szebb épületeinek teteje, szobrai, részletei. A teraszról letekintve a belső udvarban kialakított Music Gardent látjuk, amelynek üvegmennyezetén keresztül a színpadiasan kacskaringózó zongorabillentyűk rajzolódnak ki. A belső udvarral rendelkező épületeket rendszerint a tető magasságában fedik le, ám az Aria esetében meghagyták a szabad eget a körfolyosók felett. A legalsó szintet borító fém nélküli üvegszerkezet annyira egyedülálló Európában - csak a New York-i Apple Store-ban találunk hasonlót.

A hotelben minden a zenéről szól

A szobák falát és a szálloda néhány pontját Josef Blecha neves cseh művész munkái díszítik, akinek portré-karikatúrái a New York Timestól a New Yorkerig számos nemzetközi lapban megjelentek. Az Opera-szárny tiszteletbeli kurátori címét Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész tölti be, így a vendégek első kézből értesülhetnek az opera-élet legfrissebb kuriózumairól a New York-i Metropolitantól a budapesti Operaházig. Stelkovics Judit szállodaigazgató csapatához külön zenei igazgató csatlakozott annak érdekében, hogy a hotel egyedi zenei koncepcióját megvalósítsák. Magyar Kornél nemcsak a háromezer darabos zenei gyűjteményt kezeli, hogy a vendégek muzikális élményekkel gazdagodva térjenek haza, hanem azon is dolgozik, hogy az Aria programjával beilleszkedjen Budapest kulturális szövetébe.

Gyakoriak a meglepetés programok

A Kossuth-díjas Bogányi Gergely például a legváratlanabb pillanatokban jelenik meg, és játszik a róla elnevezett zongorán. Henry Kallannal való nagy találkozásának köszönhetően a szálloda vásárolta meg az első Bogányi-zongorát. A hangszert már kipróbálta a világhírű bestseller-író Dan Brown is, amikor a legnépszerűbb könyvnek járó díjat vette át a helyszínen. Legközelebb pedig a Virtuózokból ismert Boros Misi ül majd a billentyűkhöz. A szálloda a programalkotásában együttműködik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel, a Müpával, és a város számos zenei intézményével.

A hotel földszintjén található Teatro Aria mozi- és kamarazenei teremben rendszeresen közvetítenek videó-koncerteket a világ neves színpadairól. A cél, hogy az Aria egy igazi budapesti helyszínné váljon, ahol a külföldi és magyar zenerajongók szívesen töltik együtt az idejüket. A Hercegprímás utcai romos állapotban lévő épületet Szécsi Zsolt építész vezetésével az eredeti tervek szerint építették újjá. Az Aria Hotel Budapest március 15-én nyitotta meg kapuit. A négy hónapig tartó soft-opening időszak után most megnyílik az Instagramon egyre inkább ismertté vált tetőterasz, a High Note SkyBar.

A város egyik legjobb fotópontja a tetőterasz

Hamar híre ment a különlegesen szép budapesti látképet biztosító tetőterasznak, hiszen akik nyitás előtt különböző rendezvények, partik útján feljutottak ide, szinte kivétel nélkül fotózkodtak az egyedi helyszínen. Mostantól bárki megihat majd egy koktélt a város felett. Kinyit az utcai terasszal is rendelkező Satchmo’s Bar and Lounge is, ahol - többek között - a Rost Andreáról elnevezett rosé pezsgő koktéllal várják a vendégeket. Júliustól pedig már az Aria Hotel étterme, a Stradivari Étterem is tárt kapukkal várja a gasztronómia rajongóit, ahol minőségi háztáji alapanyagokból készült 21. századi magyar konyhát kínálnak majd könnyed, játékos formában, illeszkedve a hotel fesztelen, modern stílusához. A hagyományos ízek tisztelete mellett modern, néha meglepő formában tálalják majd a magyar klasszikusokat, de mindig egyszerűen, elegánsan, izgalmas párosításban, egy-egy karakteres ízzel a főszerepben.

(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai