hirdetés
hirdetés

Az Emirates Airbus gépeket is bevásárolt új Boeing-jei mellé

A napokban számos nagyszabású beruházásról számolt be az Emirates a Dubai Airshow-n. Többek közt bejelentették, hogy további 15 darab Airbus A350-900-asra ad megrendelést, 6 milliárd dollár értékben az Airbus Internationalnek. 

hirdetés

Az Emirates 6 milliárd dollár értékben bővíti flottáját Airbus repülőgépekkel. Az új megbízással az Emirates teljes A350-es rendelésállománya összesen 65 darabra emelkedett. 

Forrás: Emirates
Forrás: Emirates
 

Őfelsége Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, a légitársaság elnök-vezérigazgatója elmondta: „Örömmel jelentjük be, hogy további A350-900-asokra adtuk le a rendelésünket, melyekkel számos új piaci igényt tervezünk kiszolgálni, beleértve a hosszú távú, akár 15 órás repülési idejű, Dubajból induló járatokat." 

Az első A350-es repülőgép a tervek szerint 2024 augusztusában csatlakozik flottájukhoz, a most megrendelt A350-eseket pedig 2028 elejéig szállítja le a gyártó a légitársaságnak.  

A korábban már bejelentett 95 Boeing gépre leadott megbízással együtt az Emirates összesen 310 szélestörzsű repülőgépet rendelt.  

(forrás: Flow pr)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk