hirdetés
hirdetés

Az ÖW-vezér reagálása az osztrák lockdown-ra

Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, hétfőtől teljes lockdown alá került Ausztria. Ez a hipergyorsan bevezetett intézkedés az osztrák turizmust is nehéz helyzetbe hozta.

hirdetés

Mint az Österreich Werbung (ÖW)  friss, hétfőn kiadott közleményéből kiderül, a legtöbb európai országhoz hasonlóan Ausztriában is emelkedik a koronavírus-megbetegedések száma, ezért, írják, a mai naptól, 2021. november 22-én országos zárlat lépett életbe. Ez a zárlat a beoltott és a be nem oltott személyekre egyaránt vonatkozik. 10 nap elteltével majd újra értékelik a helyzetet, a jelenlegi tervek szerint a lockdown legkésőbb december 13-án véget ér. Turisztikai célú utazás ezen időszak alatt nem lehetséges. 

Kifejtik, felelős vendéglátó országként Ausztria a lehető legjobban felkészült a téli turizmusra, például olyan intézkedésekkel, mint a 2G-szabály. A jelenlegi fertőzöttségi adatok azonban rövid távú intézkedésként szükségessé teszik a zárlatot.

Megerősítik, Ausztria azonnal megkezdi a téli szezont, amint az általános helyzet ezt lehetővé teszi.

Lisa Weddig, az ÖW ügyvezető igazgatójának pedig a mától bevezett tilalom kapcsán ezt mondta:
„Turisztikai szempontból nagyon fájdalmas ez a zárlat nekünk. A járványhelyzetre való tekintettel azonban szükség van rá. Továbbra is nagy az érdeklődés az ausztriai téli üdülések iránt. Mi pedig továbbra is bízunk abban, hogy a téli szezon Ausztriában a megfelelő biztonsági intézkedésekkel lehetséges lesz, amint a helyzet javul. Az osztrák vendéglátók már nyáron is felelősségteljesen jártak el, és ezt fogják tenni télen is”, zárul az ügyvezető igazgatójának reagálásával az ÖW hétfőn kiküldött közleménye.

(forrás: Österreich Werbung)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk