hirdetés
hirdetés

Holt szezon a Balatonnál? Az vajon mit jelent?

Balatoni Gasztrotérkép 2.0

A Balaton északi partján található éttermesek, borászok összefogtak, hogy a holt szezonnak nevezett őszi időszaktól tavasz végéig tartó hónapokban is érkezzenek hozzájuk vendégek.

hirdetés

Ennek érdekében immár második alkalommal adták ki például a Balatoni Gasztrotérképet. Ezúttal a Káli-medence–Badacsony–Tapolca– Szigliget–Vonyarcvashegy–Keszthely– Hévíz–Sümeg–Somló-tengely legjobb vendéglátósai fogtak össze azért, hogy a korábbi csopaki régió tapasztalatai alapján, őket követve ők is bebizonyítsák: van élet a Balatonnál a főszezon előtt és után. A térképeknek folytatása is várható: már nagyban készül a tavaszi–nyári verzió, amely angol nyelven is megjelenik, és hamarosan további régiókkal bővül a paletta.

Gyönyörű január végi napsütésben debütált a Balatoni Gasztrotérkép második kiadása, a térképet a vonyarcvashegyi Zenit Hotelben mutatták be a házigazdák, ahol a Káli-medence–Badacsony–Tapolca– Szigliget–Vonyarcvashegy–Keszthely– Hévíz–Sümeg–Somló legjobb tizenkilenc, minőségi vendéglátást nyújtó, télen is nyitva tartó étterme és borászata mutatkozott be. A részt vevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton mint egész éves úti cél népszerűsítését.

A térképen szerepel a nyitvatartási idő, az elérhetőségek és egy rövid leírás minden résztvevőről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai