Szóba kerül a CNN csatornán sugárzott, 45 perces műsor során hazánk XX. századi történelme, az 1956-os forradalom, az azt követő kivándorlási hullám, de még a cigányzene mai sanyarú helyzete is. A világutazó séf egyebek mellett Zsigmond Vilmos operatőrrel és Bangó Margittal vacsorázik együtt, de megkóstolja a külvárosi büfék és a legelitebb kávézók, éttermek választékát is.
Eszik csülköt, őzpörköltet, halászlét, disznótorost, és közben a magyar néplélek titkait fürkészi, nagy-nagy szimpátiával. A film nagyon izgalmas, kár, hogy télen készült, ködös, párás, hűvös időben, így a kültéri felvételeken a város nem a legszebb arcát mutatja.
Korábban már megírtuk, hogy ötödik évadával jelentkezik idén tavasszal a CNN gasztronómiai sorozata, a Parts Unknown (Nem séfnek való vidék). A nyolcrészes sorozat – Dél-Korea, Miami, Skócia, Madagaszkár, New Jersey, Hawaii és Bejrút – mellett Budapest kulináris érdekességeit is körbejárja.
Az új évad első epizódja április 26-án, este kilenc órakor jelentkezett, Budapest június 7-én került adásba. Anthony Bourdain séf és műsorvezető az ikonikus magyar operatőr, Zsigmond Vilmos munkásságából merített inspirációt, hogy bemutassa Budapest szépségét, annak kultúráját, történelmét, építészeti remekeit, valamint ételeit, mint a gulyás, a halászlé, a véres hurka, töltött káposzta.
A séf járt a Pléh Csárdában, ahol megkóstolta az aranybarnára sült lángosra halmozott csirkemájat és csontvelőt, a rántott szeletet, valamint a szarvaspörköltet.
Január elő felében az amerikai szakács és tévés személyiség stábjával a budapesti Élesztő sörözőben forgatott, akkor első ízben dolgoztak Magyarországon.
A szakács az Élesztő után két napra bevette a New York Café-t, a ház séfje segítette a kisfilm elkészültét. Az elegáns kávéház falai között Bourdain megkóstolta a legjellegzetesebb magyar finomságokat, majd járt a belvárosi Disznótorosban is.