hirdetés
hirdetés

Biztonságban vannak az Egyiptomban nyaraló magyar turisták

Biztonságban vannak az Egyiptomban nyaraló magyar turisták, az üdülőhelyeken nyugalom van, az ellátásukkal nincs gond - mondta az MTI-nek a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szóvivője.

hirdetés

Molnár Judit hangsúlyozta, hogy a szervezetten utazók döntő többsége a Kairótól több száz kilométerre lévő Vörös-tenger melletti üdülőhelyeken nyaral, Hurghadaban és Sharm es-Shejken, ahová közvetlenül, charterjáratokkal viszik az utasokat. Az idegenvezetőkkel, a külföldi partnerirodák és a Külügyminisztérium munkatársaival folyamatos kapcsolatban vannak.

A kirándulásokat a biztonság kedvéért átmenetileg felfüggesztették az irodák, ez azonban csak az utasok nagyon kicsi szegmensét érinti.

A magyarok által kedvelt egyiptomi üdülőhelyen, Hurghadában élő magyarok arról számoltak be az MTI-nek, hogy a helyiek békésen ünnepelték csütörtökre virradóra Mohamed Murszi államfő elmozdítását, ugyanúgy kezdték a napot, mint más hétköznapokon.

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy a tárca egyelőre nem változtat az Egyiptommal kapcsolatos utazási ajánlásain, de a helyzet rendkívül gyorsan változhat az országban, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a konzuli szolgálat figyelmeztetéseit és a híradásokat.

Az MTI szerint a TUI német utazásszervező cég csütörtökön hétfőig érvényben lévő ideiglenes foglalási tilalmat rendelt el a kairói utakra a bizonytalan egyiptomi belpolitikai helyzet miatt. Az ügyfelek addig ingyenesen törölhetik vagy módosíthatják a már lefoglalt utakat. Egyelőre csak elvétve törölnek utakat, és nagyobb változtatásokra sem volt eddig szükség az iroda szerint.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk