hirdetés
hirdetés

Blokkolná a Widerøe és a Norwegian házasságát a versenyhatóság

A norvég versenyhatóság szerint kevesebb járatot és drágább repülőjegyeket eredményezne, ha a Norwegian felvásárolná a Widerøe-t, a diszkont cég szerint azonban az ügylet illeszkedik az európai konszolidációs trendekbe.

hirdetés

Még júliusban jelentették be a felek, hogy megállapodásuk értelmében a Widerøe regionális légitársaság mintegy 11,25 milliárd norvég korona (1,06 milliárd USA-dollár) készpénzes tranzakciót követően kerül a diszkont Norwegian irányítása alá, de megmaradna önálló vállalatként, saját márkával, szervezettel és bodø-i székhellyel, tudósít az Airportal.hu.

Fotó: Airportal.hu
Fotó: Airportal.hu

A norvég versenyhatóság viszont most aggályokat fogalmazott meg a felvásárlással kapcsolatban, álláspontjuk szerint gyengülne a piaci verseny, az egyesült légicég kevesebb járatot üzemeltetne, a repülőjegyek ára pedig növekedne.

A Norwegian érvelése szerint a két légitársaság együtt is kis szereplő a piacon, az összesen 107 norvégiai útvonalukból, amelyek közül 85-öt a Widerøe, 22-t pedig a Norwegian üzemeltet, mindössze öt van átfedésben, így a két hálózat jól kiegészíti egymást.

 

Tovább olvasok >>

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk