hirdetés

Bocuse d'Or: a gyerekzsűri a desszerteket díjazta

Január 22-én, vasárnap reggel megszólaltak a kürtök, sípok, dudák, dobok, és éktelen zsivaly kellős közepette elindult a világ legrangosabb szakácsversenyének világbajnoki döntője. Exkluzív tudósításunk a helyszínről.

hirdetés

A hatalmas, síppal, dobbal, nádihegedűvel zajló lyoni világdöntő nyitányán rendben zajlottak az események: a csapatok óraütésre, másodpercnyi pontossággal álltak be a számukra kijelölt helyekre, hogy elkészíthessék versenymunkájukat.

Amit idén a táltéma esetében ördöghalból, fekete kagyló és Szent Jakab-kagyló felhasználásával kell elkészíteni, a tányértéma pedig ezúttal gyerekmenü (három fogás 15 személyre), és a fogások mindegyikében szerepelnie kell a töknek. Az előétel előírása a vegán, a főétel elkészítéséhez pedig kötelezően tojást kell használni.

 

Érdekesség idén, avat be minket a részletekbe a helyszínen az eseményeket figyelő "alkalmi szakértőnk", Bősze Ákos, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetője, hogy a hazánkat képviselő zsűritag, Hamvas Zoltán, aki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, a az ördöghalas zsűriben kapott helyet, így nyilván annyit kóstol majd ebből a különleges halféléből a döntő két napja alatt, ami másnak egy életre is sok lenne.

 

Még egy érdekességről hallhattunk a verseny kapcsán: nagy siker idén a gyerekzsűri részvétele a versenyen, őket azért hívták meg kóstolni és pontozni a versenyzőket, mert idén kiemelten fontos szempont a versenyben a gyerekétkeztetrés témája, hiszen köztudott, hogy a vendéglátásnak ez az a területe, ahol a legtöbb étel megy kárba, mintegy 50 százaléka kerül a szemétbe világ szinten, és erre a komoly problémára szeretnék felhívni a figyelmet a lyoni világverseny szervezői - teljes joggal. Egyébként, árulja el "alkalmi tudósítónk", a gyerekzsűri körében osztatlan siker a versenyzők desszert témája, ez tetszik nekik a legjobban, amit nem csak kóstolnak, ahogy az egy profi kóstolótól elvárható, hanem élvezettel fogyasztanak el.

A magyar csapat különben - akik hétfőn, azaz hétfő reggel másodikként szólítva állnak be a versenykonyhába, hogy elkészíthessék versenymunkáikat - végignézték az első nap eseményeit. Versenyzőnk, Dalnoki Bence, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, valamint commis-ja, Nyikos Patrik és coach-uk, Széll Tamás Michelin-csillagos séf továbbra is nyugodtan várják a hétfői megmérettést, amelyről szintén a helyszínről tudósítjuk majd olvasóinkat.

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: METRO / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk