hirdetés
hirdetés

Elmarad a németországi vasutassztrájk, de lehetnek fennakadások

Elmarad Németországban a vasárnapra meghirdetett vasutassztrájk, miután a szakszervezet és a német állami vasúttársaság (Deutsche Bahn) az utolsó pillanatban megállapodott egymással, írja a Kurier.

hirdetés

Az országos figyelmezető sztrájk 50 órán keresztül, vasárnap este 10 órától kedd éjfélig tartott volna. A munkabeszüntetés miatt a Deutsche Bahn és más társaságok távolsági forgalma teljesen szünetelt volna, de a helyi forgalmat is érintette volna a sztrájk.

A tájékoztatás szerint a németországi munkabeszüntetés elmaradása miatt a vasárnap esti Metropol EuroNight (EN 476) is végig, Berlinig közlekedik. A Nyugati pályaudvarról 19.30-kor induló Metropol EN vonat (476/456) a berlini közvetlen kocsikat május 14-15-től menetrend szerint, korlátozás nélkül továbbítja - írták.

Depositphotos
Depositphotos

A Keleti pályaudvarról 20.40-kor induló Kálmán Imre EuroNight vonat (462/236) a stuttgarti közvetlen kocsikat - német vasútüzemi ok miatt - az eredeti terv szerint május 14-15-én még nem továbbítja - közölték. A Budapest-Stuttgart közvetlen kocsik Budapestről először május 15-16-án indulnak, míg Stuttgart-Budapest között a Kálmán Imre EuroNight (EN 237/463) vonattal érkeznek először május 16-17-én.

A Raljet xpress vonatok közlekedésével kapcsolatban a MÁV-START még várja az osztrák vasút tájékoztatását, amint megérkezik frissítik a híreket - olvasható a közleményben.

Az aktuális helyzetről az utasok információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Továbbá  a német vasút (DB) honlapján is, amely  elérhető a https://www.bahn.de/service/fahrplaene/aktuell oldalon, illetve információk találhatók az ÖBB oldalán (https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikwarnung) is.

(forrás: Kurier)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk