hirdetés
hirdetés

Diplomáciai ügy a miskolci szállodából kipaterolt orosz vendégek miatt

Egy Magyarországon járt orosz turista panaszt tett a TourDom orosz utazási portálon, miután aznap este gyakorlatilag kirakták őt és társát a Premier Hotel Miskolc nevű szálloda bérelt szobájából - írja a Telex.

hirdetés

"Este 6 óra körül jelentkeztünk be a szállodába. Az út után lezuhanyoztunk, és már készültünk lefeküdni, de 9 óra körül felhívott az igazgató és közölte, hogy sürgősen ki kell költöznünk. Valójában egyszerűen kihúztak minket az ágyból, és kikísértek." A turista Népszava által tolmácsolt szavai szerint a döntést közlő „fiatalember” oroszul beszélt és „elég udvarias volt”, és egy közeli szállodában ajánlott szobát az oroszoknak. Nem maradt más hátra, mint hogy összepakoljunk. Az igazgató a turistáknak elmondta, hogy a szálloda tulajdonosa ukrán, és bár jelenleg „a háborús övezetben tartózkodik”, arra utasította a személyzetet, hogy ne fogadjanak orosz útlevéllel rendelkező turistákat, és azoknak, akik már bejelentkeztek, el kell hagyniuk a szobákat.

 

A debreceni orosz főkonzulátus az esetről hétfőn Telegram-csatornáján írt, a beszámolóhoz hozzátette, hogy felvette a kapcsolatot a miskolci polgármesteri hivatallal és magyarázatot kért az érintett szállodától. Az ügyről kedden a miskolci önkormányzat közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy szomorúan értesültek a hírről, de mivel a történtek „okairól és miértjeiről” nincsenek pontos információik, így a konkrét eseményt nem kívánják kommentálni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk