Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Egyre kevésbé lesznek biztonságosak az orosz gépek?

Egyre kevésbé lesznek biztonságosak az orosz gépek? 

Az orosz légiközlekedés még egy lépéssel eltávolodott a nyugati sztenderdektől, miután a hatóságok lazítottak a polgári repülőgépekre vonatkozó folyamatos légialkalmasság fenntartásának feltételein - írja az AIRportal.hu.
Működő szankciók: kevesebbet utaztak az oroszok

Működő szankciók: kevesebbet utaztak az oroszok 

Európából szinte teljesen kiszorultak az orosz turisták, aminek a legfőbb oka nem túl meglepő módon a közvetlen járatok hiányában és a korlátozásokban keresendő - írja a Roadster.
Diplomáciai ügy a miskolci szállodából kipaterolt orosz vendégek miatt

Diplomáciai ügy a miskolci szállodából kipaterolt orosz vendégek miatt 

Egy Magyarországon járt orosz turista panaszt tett a TourDom orosz utazási portálon, miután aznap este gyakorlatilag kirakták őt és társát a Premier Hotel Miskolc nevű szálloda bérelt szobájából - írja a Telex.
Ársapkát húzna az orosz gázra az EU

Ársapkát húzna az orosz gázra az EU 

Az Európai Bizottság ársapkát javasol az orosz gázra, valamint intézkedések meghozatalát, köztük a villamosenergia-felhasználás kötelező uniós csökkentésére csúcsidőben, illetve a nem gázzal üzemelő áramtermelők bevételeinek felső határának bevezetését - közölte Ursula von der Leyen, a testület elnöke Brüsszelben szerdán.
Mentőövre van szüksége az orosz repülőtereknek

Mentőövre van szüksége az orosz repülőtereknek 

Az év elején még azt hitték, hogy jó évük lesz, de egyelőre nem tudnak létezni állami segítség nélkül, ahogy - korábban már megírtuk, az Aeroflot sem.
21 orosz légitársaság is a legfrissebb uniós feketelistán

21 orosz légitársaság is a legfrissebb uniós feketelistán 

Az Európai Bizottság más légitársaságok mellett 21 orosz légitársaságot vett  repülésbiztonsági listájára, amely azon légitársaságok jegyzéke, amelyek az Európai Unión belül működési tilalom vagy működési korlátozás alá esnek, mert nem felelnek meg a nemzetközi biztonsági előírásoknak - közölte hétfőn a brüsszeli testület.
Több száz bérrepülő maradt az oroszoknál

Több száz bérrepülő maradt az oroszoknál 

Több milliárd dolláros kár lehet a következménye annak a szankciós táncnak, amit Oroszország és az Európai Unió jár a repülőgépbérlések körül. A világ légitársaságai által üzemeltetett utasszállítók nagyjából fele bérelve van, és az orosz cégek is tekintélyes mértékben erre hagyatkoztak. A lejárt határidő miatt szinte borítékolható, hogy az oroszoknak bérbeadott gépek már sosem kerülnek vissza tulajdonosaikhoz - írja a napi.hu.
Montenegrónak különösen nagy érvágás a háború

Montenegrónak különösen nagy érvágás a háború 

A koronavírus-járvány után most az ukrajnai háború okozhat jelentős gondot a montenegrói turizmusnak, mert Oroszország és Ukrajna is stratégiailag fontos piacot jelent az Adria-parti országnak - hangsúlyozta az MTI-nek Tatjana Kotarac, a budvai idegenforgalmi szervezet képviselője a belgrádi nemzetközi idegenforgalmi vásáron Belgrádban.
Úgysem találná ki, hol van az orosz fagyi legnagyobb felvevő piaca

Úgysem találná ki, hol van az orosz fagyi legnagyobb felvevő piaca 

Ezért inkább eláruljuk: az Egyesült Államok volt az orosz fagylalt legnagyobb külföldi piaca 2021-ben.

A Szputnyik vakcinára csak mi vagyunk vevők az EU - tagállamok közül 

Az Európai Unió területén csak mi, magyarok veszünk Szputnyik oltást, a tőzsdék sem reagáltak kedvezően az orosz vakcina-hírekre. Nem úgy, mint például a Modena vagy a Pfizer fejlesztéseire. Egy friss felmérés szerint a magyarok az oroszon kívül a kínai oltásban bíznak a legkevésbé. (ld. grafikon)  

A magyarok nem bíznak az orosz és kínai vakcinában 

Orbán Viktor és Szijjártó Péter is egyre gyakrabban beszél bizonyos Kínából és Oroszországból érkező, koronavírus elleni vakcinákról, amelyet akár Magyarországon is alkalmazhatnak majd. A magyarok többsége azonban inkább az európai készítményekben bízik - derül ki a Pulzus kutató reprezentatív kutatásából.

Fél napot is sorban állnak, hogy nyaralhassanak 

Több száz méteres sorok alakultak ki a koronavírustesztet végző laboratóriumok előtt Szerbiában a múlt hét vége óta, amikor Montenegró megnyitotta határait a Szerbiából érkezők előtt. A szerbiai állampolgárok negatív teszt felmutatásával léphetnek be az Adria-parti országba, így azok, akik a nyár utolsó heteiben még nyaralni szeretnének, megrohamozták a laborokat, amelyek előtt akár 12 órát is hajlandóak várni azért, hogy sorra kerüljenek.

Újabb hibrid hotel nyílt Budapesten 

Az Athenaeum könyvkiadó Rákóczi úti székháza a napokban újranyitotta kapuit, miután az épületet egy több mint 400 ágyas hibrid hotellé alakították.

Egy hétig kutattak az orosz gép roncsai után 

Befejeződött a vizsgálat a február 11-én Moszkva közelében lezuhant utasszállító repülőgép tragédiájának helyszínén - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek oroszországi minisztériuma.

Orosz gasztronómiai bemutató a Kárpátia Étteremben 

Az Orosz Kulturális Központ és a Kárpátia étterem szervezésében a neves orosz séf, Dmitry Shurshakov egy 10 fogásos gasztronómiai bemutatót tartott a Kárpátia Étteremben.

Orosz repülőgép zuhant le Egyiptomban (frissítve) 

224 utassal a fedélzetén szombaton lezuhant egy orosz utasszállító gép a Sinai-félszigeten. Helyi jelentések szerint senki nem élte túl a tragédiát. A gép Sharm el-Sheikh-ből indult és Szentpétervárra tartott.

Egyre több a külföldi Miskolcon 

Bíztatóan alakult a vendégforgalom Miskolcon az első negyedévben. 

Töretlenül esik az orosz vendégforgalom 

A brit, olasz és osztrák vendégéjszakák örvendetes növekedése mellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a hazai szálláshelyeken az orosz vendégéjszakák immár nyolc hónapja tartó visszaesését. 

Magyar, orosz, német: ők taroltak tavaly Hévízen 

A korábbi évhez képest minimális csökkenés mellett, létszámban és vendégéjszakákban is az orosz vendégek voltak a legtöbben a külföldiek közül Hévízen 2014-ben, ahol összességében csaknem 1,1 millió vendégéjszakát regisztráltak tavaly - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

A moszkvai éttermek negyede bezár 

Az év végére tönkre megy és bezár az orosz főváros éttermeinek legalább a negyede.

Visszaesett a vendégforgalom Hévízen 

Bár az első félév jól indult a zalai fürdővárosban, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb turisztikai statisztikái szerint kedvezőtlen folyamatok láthatók a hévízi vendégforgalomban: a legtöbb küldőpiacról és belföldről is csökkent a forgalom.

Visszaeshet idén az orosz vendégforgalom 

Visszaeshet az orosz turisták létszáma idén az orosz-ukrán konfliktus és a rubelválság hatásai miatt, amelynek az ágazat 2014-es teljesítményre még nem volt számottevő hatása az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint.

Út a fagyos pokolba: az orosz A-360-as sztráda 

Az autóút közlekedési viszonyai miatt több tucat ember lett már öngyilkos. A sztráda hídjait eddig kilenc alkalommal semmisítette meg az árvíz, a fagy és a permafroszt.

Magyarországra jönnek az oroszok 

Egyedülálló ételbár koncepciót kínál egy újonnan induló éttermi hálózat, amely az orosz konyha megismertetését tűzte ki célul.

Jóval kevesebb orosz utazik idén külföldre 

A 2009-es gazdasági világválság óta először csökkent a külföldre utazó orosz állampolgárok száma: az egy évvel korábbihoz képest az idei év első felében 9 százalékkal 21,6 millióra csökkent a kiutazások száma, a turistáké azonban csak 3 százalékkal mérséklődött,  8,3 millióra.

Nem ért véget az orosz utazási irodák csődhulláma 

Két napja újabb orosz tour-operátor ment csődbe, korábbi listánk pedig még több névvel kiegészül.

Bedőlt egy vezető orosz utazási iroda 

24 éves működés után július 16-án csődöt jelentett az egyik vezető orosz tour-operátor, a szentpétervári székhelyű Néva - jelentette az ITAR-TASSZ hírügynökség.

Orosz modell neveli illemre honfitársait Olaszországban 

Hogyan viselkedjünk az olasz tengerparton? - erről forgattak reklámfilmet Toszkánában az itt nyaraló orosz turisták számára, akik az olaszok szerint jómódúak, de nem ismerik a jó modort.

Tovább bővül az orosz légi kapcsolatok száma 

Új orosz járatok érkeznek hamarosan Sármellékre és Budapestre.

Budapest a világ leglátogatottabb városai között 

Az Euromonitor nyilvánosságra hozta 2012 nemzetközi turizmusának 100 legnépszerűbb desztinációját. Az eredményekből kiderül, hogy érdemes a kínai és orosz vendégekre koncentrálni. Budapest a 6. leglátogatottabb európai város. 

Karácsonyig leáll a szentpétervári járat 

Az UTair légitársaság december 28-áig szünetelteti Budapest és Szentpétervár közötti járatát.

Az oroszok Ukrajnába, a németek Hollandiába járnak vissza 

Az ITB Berlin és az IPK International legfrissebb jelentése a németek, oroszok és a britek utazási szokásait vizsgálta. 

Győr: oroszoknak fejlesztenek 

Az orosz turistáknak Győr kulturális kínálata, fürdője, valamint sport-infrastrukturális adottságai révén lehet vonzó. Ötcsillagos szállodája még nincs a városnak, és légi úton is nehéz Oroszországból megközelíteni, de a moszkvai tárgyalások ígéretesek.

Óriási lehetőségek a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokban 

Számos területen erősödhetnek az orosz-magyar kétoldalú kapcsolatok, egyebek mellett a turizmusban.

Oroszországi roadshow-n a V4-ek 

2013. szeptember 22-26. között a Visegrádi Országok (V4), lengyel-magyar közös szervezésű roadshow-ján vett részt a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselet-vezetője, Fábián Sándor.

Moszkvában kínálják a világhírű magyar kacsamájat 

Magyarország kiemelt vendége a szerdán megnyílt Arany Ősz - 2013 oroszországi élelmiszeripari kiállításnak, amelyre Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vezetésével érkezett a tárca küldöttsége Moszkvába.

A bevásárlóturizmus kedvelt úticélja Németország 

A turisták nem csak a kultúrát keresik, szívesen vásárolnak is a németeknél, derül ki a DZT lapunknak eljuttatott közleményéből. 

A Jenyiszejnél bukkanhat fel a Fekete Gyöngy 

A Karib-tenger kalózai című mozifilmsorozat főszereplő hajójának mását építi egy orosz férfi a Jenyiszej folyón, remélve, hogy kapós szálloda lesz művéből.

Hogyan csábítsunk még több orosz turistát? 

A Magyar Turizmus Zrt. „Bükfürdő orosz piaci lehetőségei” címmel tartott szakmai fórumot Bükfürdőn a Greenfield Hotel Golf &Spa**** Hotelben, 2013. január 8-án, közölte szerkesztőségünkkel a nemzeti marketingszervezet.

Orosz és kínai milliomosözön Angliában 

Meredeken emelkedik azoknak a külföldi - főleg orosz és kínai - milliomosoknak a száma, akik igénybe veszik a nagybefektetők számára négy éve meghonosított különleges brit letelepedési vízumot.

Visszatérnek az orosz turisták Egyiptomba 

A 2011. évi visszaesés után az idén újra nő az orosz turistaforgalom Egyiptomban.

A Malév-csőd miatt népszerűbb Csehország az oroszoknál? 

Csehország egyre népszerűbb az orosz turisták körében, egy orosz utazásszervező szerint ehhez a Malév-csőd is hozzájárult.

Kibérelték Szardínia legszebb öblét 

Egy drágakövekkel kereskedő orosz milliomos bérbe vette születésnapjára a szardíniai Smaragd-part egyik legszebb öblét.

Tiroli szállodák orosz kézben 

Tirolban eddig Kitzbühel és környéke állt inkább a befektetni szándékozó külföldiek érdeklődésének a középpontjában. Most Ötztal térségével bővült ez a kör, miután Söldenben és környékén, viszonylag rövid idő alatt három tradicionális szálloda is orosz kézbe került. 

Németországban élő oroszokat céloznak 

A Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete és Németország egyik legjelentősebb, gyógy- és wellness turizmusra szakosodott nagyvállalata, a PA Touristik együttműködésének keretében az együttműködő felek folyamatosan keresik az új piaci lehetőségeket.

Marad a növekedés az orosz piacról 

A Malév leállása utáni helyzettel foglalkozó korábbi cikkünkben beszámoltunk az Oroszországi Utazási Irodák Szövetségének (ATOR) aggodalmáról, hogy az orosz utasok a Moszkva-Budapest útvonalon versenytárs nélkül maradt Aeroflot magasabb jegyárai miatt elpártolnak fővárosunkról. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint azonban az orosz vendégéjszakák számában az idei év elején nem volt visszaesés, sőt, jelentős növekedés látszik a tavalyi azonos időszakhoz képest. 

Újra felszállhatnak a volt Malév-gépek 

A Transzaero orosz légitársaság szeretné lízingelni a Malév által korábban használt repülőgépeket, értesült a Vedomosztyi orosz napilap.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!