hirdetés
hirdetés

Duna-parti tervekről döntöttek a képviselők

Az V., a IX. és a XXI. kerületi Duna-partra vonatkozó építési szabályzatokat fogadott el a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

hirdetés

A képviselők 20 igen szavazattal, 1 ellenében, 4 tartózkodás mellett támogatták a szabályzatokat. Az elfogadott előterjesztés szerint a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepcióban megfogalmazott feladatok megvalósításában a Duna-parti építési szabályzat V., IX. és XXI. kerületre vonatkozó üteme előrelépést jelent a Duna-menti területek funkcióbővítése és barnamezős területek hasznosítása érdekében.

A szabályzat ennek eléréséhez támogatja a IX. kerület Ráckevei (Soroksári)-Dunától északra lévő területének funkcióváltását, a terület megújulását és a XXI. kerület északnyugati részén városi park kialakítását. További kitűzött cél a Duna természeti adottságai kihasználásának erősítése, amelyet az építési szabályzat a XXI. kerület folyóparti területein kijelölt zöldterületek és erdőterületek révén támogat.

A Duna-partok elérhetőségének, közcélú hasznosításának megteremtéséhez a terv fontos eleme a gyalogos, kerékpáros bejárhatóság biztosítása, valamint a rekreációs és sportolási lehetőségek megteremtése. Ugyancsak fontos kapcsolódás a szabályzat és a Budapest 2030 terv között a Duna-menti turisztikai és rekreációs területek fejlesztésekor a látogatott partszakaszok hosszának további növelése, a hajózás fejlesztése.

A koncepció fontosnak tartja a Duna, mint vízi út jobb kihasználását és a városi hajózás fejlesztését, amelyet a terv kikötő létesítésére alkalmas partszakaszok kijelölésével támogat.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés