hirdetés
hirdetés

Ebbe a szállodába menjen, ha nem tud aludni!

Az állandó téli sötétségtől sokan fáradtak Svédországban, és forgolódnak az ágyaikban. Ezt a hátrányt persze előnnyé lehet formálni, ha valamelyik hotellánc egy szállodát éppen az alvás jegyében nyit meg- írja laptársunk, a Privátbankár.

hirdetés

A legnagyobb svéd szállodalánc, a Scandic gondolt egy nagyot, és elhatározta, kihasználja az ország nemzeti-földrajzi adottságát. Svédország „legálmosítóbb” szállodája a fővárosi Scandic Parkban nyílt meg, ahol a vendégeket pizsamában viselő személyzet fogadja a recepción. A turisták exkluzív alváskoncerteken vesznek részt, amelyhez szakemberek válogatják ki a speciális andalító zenét. Ha éppen alvászavarban szenvednének, különféle pihenési-szunyókáló tippeket kapnak az inszomnia szakértőitől.Álmodtak egy merészet. Fotó: Tripadvisor

Viccesnek tűnnek a hálósipkás recepciósok, de garantálható a szokatlan öltözék sikere. Senki nem fogja szégyellni, aki beesik a bőröndjével, hogy álmos, fáradt, vagy éppen képtelen aludni. A lobbiban pizsamában dolgozó személyzet fogadja a vendégeket, a két alvásbarát napon végig ők kalauzolják majd őket. Ha mégsem tudnának elaludni, akkor esznek-isznak, ugyanis berendezkedtek az éjszakai vendéglátásra. A szálloda saját speciális „felszerelésű” éjjeliszekrényt helyezett el a szobákban.

DJ, pszichológus és coach segít

A rendezvény ideje alatt a vendégek pszichológusok podcastját hallgathatják meg, akiknek ez a szakterülete, de nem hiányzik az alvásszakértő coach sem. Mindketten a legjobb alvási tanácsaikat osztják meg a remélhetően már álmos vendégsereggel.

Napközben és este több alváskoncertet rendeznek. A speciális zeneszámokból Johanna Knutsson, DJ és zenei szakember válogat, miközben a közönség fekszik az ágyaiban. Johanna korábban nemcsak Svédországban, de Los Angelesben és Berlinben is szervezett hasonló zenei eseményt.

Hogy otthon is nyugodtan aludjanak

Svédország legújabb, „alvó” szállodája arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy kreatív és örömteli módon tekintsenek az alvási szokásaikra, sőt, minél többet tanuljanak azokból – mondta Mikaela Björkander, a Scandic Hotels marketingmenedzsere. Hozzátéve: meghívott szakembereikkel szeretnék a legjobb feltételeket biztosítani vendégeiknek ahhoz, hogy náluk, de saját otthonukban is nyugodtabban aludjanak.

A sajátos, fanyar ötlet tipikusan svéd: a hátrányból előnyt kovácsolni és felfedezni a ma még kihasználatlan adottságokat. Azokban a hónapokban ugyanis, amikor szinte csak egy-két órára megy le a nap, könnyű szabadtéri programokat szervezni…

Elek Lenke

privátbankár

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk