hirdetés
hirdetés

Elkészítik a Taj Mahal mását Dubaiban

Az ikonikus Taj Mahal épületének másolata készül Dubaiban. A "Taj Arabia" az eredeti épület négyszerese lesz, írja a Tourexpi.

hirdetés

Az 1 milliárd dolláros komplexum 300 hotelszobával, üzletekkel és apartmanokkal várja majd a vendégeket. Dubai eddig nem szerepelt a legkedveltebb esküvői helyszínek listáján, a házasulandók sokkal inkább választották Balit, vagy más egzotikus helszínt a nagy naphoz. Ahogy az eredeti épület is, a Taj Arabia szintén a szerelmet jelképezi, így a fejlesztők azt remélik, hogy megnyitásával Dubai az egyik fő esküvői helyszínné léphet elő.

A pompás épület a "világ" tematikájú kalandpark, a Dubailand részeként épül. A Falcon City-ben felépülő - nem teljesen pontos - Taj Mahal másolat mellett olyan neves múlt- és jelenbeli építészeti remekek kapnak majd helyet, mint a babiloni függőkert, a kínai nagy fal, a piramisok, az Eiffel-torony és a Pisai ferde torony. A Falcon City várhatóan 2014-re készül el, addigra a London Bridge, a Big Ben, a St. Paul Katedrális és a londoni Parlament épülete is megtekinthető lesz benne.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk