hirdetés
hirdetés

Ennyit költenek a fesztiválozók egy rendezvény ideje alatt

40 ezer forintot költenek a fiatalok átlagosan egy fesztivál ideje alatt. Ebben nincs benne az alapozás időszaka.

hirdetés

A BME Egyetemi Napok szervezőinek megbízásából készült kutatás résztvevői átlagosan 39 312 forintot költenek egy fesztiválon, ami közel nyolcezer forinttal több, mint amit havonta költenek átlagosan szórakozásra. Különösen érdekes ez annak tudatában, hogy a kitöltők közel kétharmada a fesztivált megelőzően otthon vagy a barátoknál fogyaszt alkoholt „alapozásként”, és a válaszadók kevesebb mint fele vásárol alkoholos italokat a fesztivál területén belül is.
Az elfogyasztott alkoholos italok mennyiségét a válaszadók 63,1 százaléka szerint teljes mértékben befolyásolja az, hogy mennyiért tudják megvásárolni a fesztiválon az adott italt. A BME Egyetemi Napok Fesztiválkutatásában arra is kíváncsiak voltak, hogy a válaszadók szerint hány forint kellene legyen a sör ára. Az átlag 636 forint volt, de a legtöbben 400-500 forint közé áraznák be azt.


A legdrágább és legolcsóbb fesztiválok
A kiterjedt kutatásban arra is keresték a választ, hogy melyik fesztiválon mennyibe kerülnek az italok. A Clientfactory 2022. nyarát átölelő, a magyarországi, nagy látogatottságú, zenei fesztiválókat kutató adatsoraiból leszűrhető, hogy a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget nagyságrendileg egy árszinten mozog. A vizsgált fesztiválok közül ezen a hármon a legdrágább, 1850 forint 4 cl vodka, de itt kell a legtöbbet fizetni egy energiaitalért is, egész pontosan 1100 forintot.
A Campus és az Efott a jobban megfizethető kategóriába tartozik, a BME Egyetemi Napok pedig a legolcsóbb helyszínnek számít a fesztiválok körében. Utóbbi rendezvényen a folyóbor decije mindössze 300 forint, 4 cl keserű csak 800 forint, egy korsó csapolt sörért pedig 700 forintot kell fizetni, ami egy fesztiválon kifejezetten olcsónak számít 2022-ben.
Jegyvásárlással kapcsolatban a fiatalok zöme biztosra megy, vagyis csak azután váltanak bérletet, napijegyet, miután bejelentették a fellépőket.

Mik a hívószavak?

Arra a kérdésre, hogy mi a fontos a fesztiválozóknak egy adott zenei rendezvényen, a következő válaszok érkeztek: a hangulat, amelyhez szorosan kapcsolódik, hogy kik lépnek fel rajta. Emellett a biztonság kérdése, úgy személyi mint anyagi szinten fontos tényező számukra, ezt többen kifejtették a nyitott kérdéseknél is, miszerint az a jó fesztivál, ahol egyedül is jól és biztonságban érezhetik magukat.

A felmérésből kiderült, hogy a legtöbben a Sziget Fesztivált ismerik, majd a BME Egyetemi Napokat, EFOTT-ot, VOLT-ot és Balaton Soundot. A kitöltők közül a legtöbben a BME Egyetemi Napokon vettek részt, ezt követően a Szigeten, az EFOTT-on, a Strand Fesztiválon és a Balaton Soundon.


(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk