hirdetés
hirdetés

Madagaszkár a világ 5 bakancslistás látnivalója között

Az Utazás kiállítás díszvendégeként kiállító Madagaszkár már egymást követő 6. évben nyerte el a World Travel Awards elismerését, mint az Indiai-óceán vezető zöld úti célja, a Forbes magazin pedig 2023-ban a világ top 5 felkeresendő úti céljai közé sorolja a szigetországot.

hirdetés

A szigetország prezentációjából kiderült, hogy Párizsból és Isztambulból heti 4 illetve 1 közvetlen járattal közelíthető meg Európából. Jelenleg Lengyelországból, Csehországból és Olaszországból heti egyszer charterjáratokkal is programozzák az egzotikus úti célt. Az 1600 kilométer hosszú ország 4800 kilométernyi tengerparttal is rendelkezik. 2000 négyzetméternyi korallzátonnyal is büszkélkedhet Madagaszkár, ennek jelentős része a tengerpart mellett húzódik 1400 km hosszan. Az óceánjáró üdülőhajók a járvány után újra közlekednek a szigetre, érintve annak jelentős helyszíneit. A 15 napnál rövidebb tartózkodásra érkezőknek ingyenes a vízum, az útlevélnek az országból való visszatérés után még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. 

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
 

A turisztikai termékek palettája rendkívül sokszínű Madagaszkáron az aktív turizmuson keresztül a gasztronómián és kultúrán át a MICE-ig minden szegmensben fogadják a vendégeket. A WTTC Safe Travel védjegyét már 800 minősített turisztikai szolgáltató szerezte meg. A szigetet, amely méreteinél és földrajzi elhelyezkedésénél fogva 5 különböző éghajlat is jellemez, a Forbes magazin 2023-ban a világ top 5 felkeresendő úti céljai közé sorolja. További legek még, amelyekkel Madagaszkár büszkélkedhet: Afrika elsőszámú desztinációja biodiverzitás szempontjából és a negyedik legbékésebb ország a fekete kontinensen.

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt
 

Madagaszkár 20 ramsari területet, 3 világörökségi helyszínt és több, mint 60 védett területet számlál. Endemikus fajai között 107 madár 211 pillangó, 950 orchidea, több száz lemúr és 6 baobab faj található. A sziget igazi paradicsom a túrázók és trekkingezők számára, akik 1600 kilométernyi kiépített úton hódolhatnak szenvedélyüknek. A madármegfigyelők egész évben 299 különféle madárfajt kaphatnak lencsevégre. A kite-osok és a szörfösök igazai Mekkája a sziget, akárcsak a sporthorgászoké és búvároké.  Előbbiek számára decembertől márciusig, utóbbiaknak májustól decemberig ideális az időjárás. Az óriási sziget több területét is érdemes felfedezni, a különböző térségekre már jól bejáratott, 4 napos/3 éjszakás komplex csomagajánlatokat kínálnak a helyi utazásszervezők.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk