hirdetés
hirdetés

Furcsa kampányt indított a Lufthansa

Csak egy hivatalos névváltoztatás Klaus-Heidire, és az első szerencsés svéd ingyen berlini repülőjegyet, szállást és még rengeteg mindent megkap a Lufthansa új kampánya során - írja az Adweek.

hirdetés

A német Lufthansa légitársaság a DDB Stockholmmal közösen olyan kampányt indított, amely során az első svéd ember, aki hivatalosan Klaus-Heidire változtatja a nevét, ingyen repülőjegyet nyer Berlinbe, a városba érkezése után pedig lakást (amelynek lakbére egy évre előre ki van fizetve), biciklit, és minden mást megkap, "amire csak szüksége van egy új élet kezdéséhez" - például egy belföldi körutazást is a nagyobb német városokba és egy intenzív nyelvkurzust is. Az izgalmasan filmezett szpotban részletesen elmondják, mire számíthat a győztes.

A nyertesnek elsőként kell feltöltenie új útlevelének vagy személyi igazolványának képét. Ha valaki nem akar ennyire drasztikus változást az életében, elég, ha a Facebookon megváltoztatja ideiglenesen a nevét, és kedvezményt kap a Lufthansa járatainak árából. A kampány azért is jött létre, mert a svédek változtatják meg az egyik leggyakrabban nevüket, és nagyon sokan szeretnének Berlinbe utazni, ami miatt néha komoly verseny alakul ki a jegyekért. A furcsa névválasztásban közrejátszhat az is, hogy Berlin a melegek egyik legkedveltebb városának számít Európában.

A kampány november 28-án zárul, és annak ellenére, hogy csak svédek vehetnek részt a versenyben, jelentős az érdeklődés más országokból is, ezért könnyen lehet, hogy a későbbiekben kiterjesztik a játékot más országokra is.

(forrás: Kreatív Online/Advertising Age)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk