hirdetés
hirdetés

Görög válság ide vagy oda, az Aegean remekül teljesít

Sőt, a beutasok számának növekedési mértékét meghaladóan fejlődött az idei első félévben - tudtuk meg a légitársaságtól hétfőn.

hirdetés

15 százalékkal nőtt az Aegean görög légitársaság 2015. első féléves forgalma. A biztató eredményhez java részt a nemzetközi utasok az összes görögországi légutas-érkezés mértékét meghaladó növekedése járult hozzá. Míg tavalyi év azonos időszakában 2, 011 milló utas repült a görög szárnyas fedélzetén, addig idén ez bő 20%-os növekedéssel 2, 407 milliót tett ki. Mindezek mellett a belföldi forgalom is nőtt; 10 százalékkal, 2, 555 millióra. A légitársaság utasainak teljes száma 2015. január-június közt 4 962 537 volt. 

A Aegean első számú bázisának számító Athénban 1, 713 millió nemzetközi utas landolt, ami tavalyi év azonos időszakához képest több mint a negyedével (26%) nőtt. 

A bámulatos növekedést a társaság egyebek mellett az úti célok flottabővítésenk köszenhető gyarapodásának tudja be. Az Aegean 7 Airbus A320 Neo-t rendelt, melyből 3 már megérkezett, míg a többit 2016 márciusáig szállítják le. A megnövekedett kapacitásnak köszönhetően idén 9 ország 16 reptere kapcsolódott be a légitársaság útvonalhálózatába. 

Az utóbbi hetek görög pénzügyi zavarai az Aegean-t sem hagyták érintetlenül; mind a nemzetközi mind pedig a belföldi vonalakon csökkent a foglalások száma. Válaszképpen a cég a főszezon ellenére kedvezményes akciókat hirdetett meg. A cég közlése szerint ennek hatására július első felében a nemzetközi foglalások száma növekedésbe  ment át.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk