hirdetés
hirdetés

Gran Canaria- ahová jó elmenekülni

Az utazom.com a gran canariai turisztikai hivatallal közösen tartott prezentációt a partnereinek, hogy közelebbről bemutassa spanyolország magyarok által is kedvelt üdülőhelyét. 

hirdetés

A gran canariai turisztikai hivatal nevében Alfonso Falcon, az utazom.com csapatának képviseletében pedig Szalay Szilvia köszöntötte a vendégeket.

Az utazási iroda idén közel ötszáz főt utaztatott a spanyol üdülőhelyre és jövőre szeretnék, ha ez a szám csak gyarapodna.

A prezentációból megtudtuk, hogy a kiutazás a Ryanair fapados légitársasággal történik, és 7 illetve 14 éjszakás turnusokat kínálnak.

A nyári szezonban a gépek vasárnap, a téli szezonban pedig keddenként indulnak. Az iroda rendelkezik kollektív transzferi asszisztenciával így az utasok kényelmesen eljuthatnak a repülőtérről a szállodáig.

Szalay Szilvia kiemelte, hogy nagyon változatos programlehetőségeket kínál az üdülőhely, nem tipikus tengerpartos desztináció. Az autóbérlés olcsó, az autópálya-használat ingyenes, így ez a legegyszerűbb módja a sziget bebarangolásának. A szigeten a közbiztonság is jó és kiépült tömegközlekedés áll a látogatók rendelkezésére.

A hegyi falvakban helyi különlegességeket kóstolhatnak meg a turisták, kolbászt, sajtot vagy bort.

Érdemes ellátogatni olyan falvakba is, ahol hegyekbe épült barlanglakások vannak. Néhány euróért cserébe a helyiek szívesen megmutatják az érdekes épületeket, de hegybe épült étteremben is elfogyaszthatják vacsorájukat a turisták – tudtuk meg az előadásból. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Alfonso Falcon érdeklődésünkre elmondta, hogy a tavalyi évben több mint 3,5 millióan keresték fel az atlanti-óceáni szigetet. A legtöbb látogató Németországból és az Egyesült Királyságból érkezett.

Az utazom.com képviselője hangsúlyozta, hogy a szállásokat időben, akár több hónappal az utazás előtt érdemes lefoglalni, mert vannak olyan időszakok, amikor teltház van mindenhol.

Az estét nyereményjátékkal zárták a szervezők.

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk