hirdetés

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai éttermei

A vendéglátósok felélték minden tartalékukat, a bérkompenzációból pedig szinte semmi nem érkezett meg - mondta Gerendai Károly, aki arról is beszélt, hogy a saját éttermei is kimerítették a tartalékaikat - írja a hvg.hu.

hirdetés

Nem csoda, hogy elégedetlenek a vendéglátósok - nyilatkozta Gerendai Károly a Magyar Hangnak. Ki vannak véreztetve, felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak. Miközben hónapok óta nem nyithatnak ki és a jelek szerint ez még egy darabig így is marad, a kormány által korábban beígért bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg a lassú és nehézkes bürokrácia miatt Gerendai, aki most a Costes étterem tulajdonosa úgy gondolja, az, hogy néhány vendéglátóhely a tilalom ellenére is kinyitna, nem sok jóra vezetne.

Azzal azonban egyetért, hogy az éttermek megnyitása szigorú szabályozás mellett nem jelentene nagyobb kockázatot, mint a bevásárlóközpontok nyitva tartása. A saját éttermeiről azt mondta: a korábban elkülönített tartalékok már kimerültek, ezért hitelből finanszírozzák a veszteségeket.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai