Igazgatóváltás a BOTANIQ Turai kastély élén

Az opening időszak leteltével Csizmadia Örs váltja Csetnegi Zoltán korábbi szállodaigazgatót, a ház vezetői pozíciójában.

Új, széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkező igazgató érkezett a BDPST Group tulajdonában álló BOTANIQ Turai Kastély élére: Csizmadia Örs tölti be a szállodaigazgatói pozíciót 2021. március 1-től. A többek között egy New York-i étteremben is vezető szerepet betöltő igazgató célja, hogy irányítása alatt a hoteltől már korábban is megtapasztalt, magas minőségű kiszolgálással és széles szolgáltatáspalettával várja vendégeit a teljeskörűen felújított szálloda – amint a helyzet is lehetővé teszi.

A több mint 16 éves releváns tapasztalattal rendelkező szakember karrierje során végig járta a szállodai ranglétra minden lépcsőfokát, és az ez idő során szerzett gyakorlata és hozzáértése segíti majd őt a tavaly nyáron megnyitott hotel vezetésében.

Örs a szállodapiaci pályafutását Budapesten kezdte, több mint egy éven keresztül a budapesti Nobu étteremben a szervízért volt felelős. Az elmúlt tíz éven számos magyar, valamint külföldi étteremben és szállodában szerzett vezetői tapasztalatokat. 2010 és 2011 között a New York-i 15 East Restaurant-nak volt a vezetője – a Manhattanben található kortárs japán éttermet Michelin-csillaggal is díjazták. Hazatérése után a Buddha-Bar Hotelben helyezkedett el F&B vezetői pozícióban, majd közel öt évig töltötte be a Széchenyi téren található TOKIO Budapest Étterem és Bár étteremigazgatói posztját. 2018 decemberétől projektmenedzserként segítette több fővárosi szórakozóhely megnyitásának folyamatát, végül pedig 2019 nyarától kezdve a Párizsi Udvar Hotel Budapestben tevékenykedett, mint F&B igazgató.

A BOTANIQ Turai Kastély kiemelkedően magas minőségű szállodává és rendezvényhelyszínné alakult a fejújításoknak köszönhetően, amely hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában. Emellett az ország egyik legelegánsabb étterme nyílt meg a kastélyban, amelyért önmagában is érdemes Turára látogatni.

Forrás: BDPST / Turizmus Online


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.