hirdetés
hirdetés

Így érinti az alkoholreform a turistákat Dubajban

Az Arab-öböl országai látványos harcot vívnak a külföldi turistákért. Dubaj például látványosan csökkentette az alkoholra kivetett adót. De vajon a bárokban, vendéglátóhelyeken is olcsóbb lesz a fogyasztás? - teszi fel a kérdést az euronews.

hirdetés

Ahogy korábban megírtuk, Dubaj az alkoholfogyasztásra vonatkozó szabályainak liberalizálásával kezdte az új évet, és eltörölték az alkohol 30 százalékos adóját, valamint az otthoni alkoholfogyasztáshoz szükséges engedély évi 270 dirhamos, azaz 70 eurós díját. A reformtól a turizmus további erősödését várják a jogalkotók. "A 30 százalékos adó eltörlésével és az ingyenes alkoholengedéllyel a kedvenc alkoholos italok megvásárlása mostantól kezdve egyszerűbb és olcsóbb, mint valaha" – közölte Instagram-fiókján az MMI, Dubaj egyik legnagyobb szeszesital forgalmazója.

Hozzátették, hogy kiskereskedelmi áraik tükrözik is az adó eltörlését. Egy másik forgalmazó, az African+Eastern viszont hozzátette, hogy az alkoholos italok árát a továbbiakban is 5 százalékos áfa terheli.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Olcsóbbak lesznek a bárok és a kocsmák?
Az alkoholárak magasak Dubajban, számos szállodai bárban 45 dirham (11 euró) körül van egy koktél, egy korsó sört 30 dirham körül kapni. Az MMI-hez hasonló forgalmazóknál a kedvezményt a vásárlók is érzékelik, de nem valószínű, hogy a bárokban is olcsóbb lesz a fogyasztás.

A Time Out Dubai szerint a társasági adó emelése és a meglévő készletek átcsoportosításának szükségessége is hatással lesz az árakra, így egyes bárok előrejelzései szerint az italok átlagosan 4 dirhammal, azaz 1 euróval lesznek olcsóbbak.

Szükség van-e alkoholtartási engedélyre a turistáknak Dubajban?
A turisták az útlevelükkel mehetnek a dubaji italboltokba, és 30 napos ingyenes engedélyt igényelhetnek. Az alkoholárusítási engedéllyel rendelkező éttermekben, szállodákban és bárokban történő fogyasztáshoz nem szükséges engedély.(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk