Jó szezont zárt Gyenesdiás

Az idei szezon a megszokottnál kicsit lassabban indult Gyenesdiáson a további része azonban annál jobban alakult, derült ki a helyi szakemberek összegzéséből.

Mint Kovács Judit, a gyenesdiási Tourinform iroda vezetője elmondta, a vendégek nagyon pozitívan fogadták a strandon elvégzett fejlesztéseket, a keleti oldalon rendbe tett pázsitot, az új napozóstégeket, játszótéri elemeket, napvitorlákat, a sétányok lekövezését, a gyerekkuckót, a felújított, bővített sportpályákat.

A település turisztikai szolgáltatóit a mintegy százfős tagsággal rendelkező Gyenesdiási Turisztikai Egyesület fogja össze. A tagságát jelentős részben szálláshelyek, vendéglátóegységek, programokat biztosító helyek adják.

Az idei szezon újdonsága volt a Gasztro Kártya bevezetése, amivel az egyesületben tagsággal rendelkező helyi vendéglátóhelyek felé szeretnék irányítani a faluban megszállókat. Az ingyenes kártya alapján az érintett vendéglátóhelyek a tagoknál megszálló vendégek számára 10 százalék kedvezményt biztosítanak az a’la carte fogyasztásból. A kártya érdekessége, hogy maguk a tagok is kedvezményt kapnak rá.

Ezzel akarják ösztönözni, hogy ők is megismerjék a helyi vendéglátóhelyeket, és ajánlják a vendégeiknek.

A szezonról konkrét forgalmi adatok még nincsenek, de Kovács Judit szerint a szállásadók, a vendéglátóegységek és a programok működtetői is pozitívan nyilatkoznak az eredményekről.

Kovács Judit szerint továbbra is nagy kihívás a tavasz és az ősz kínálatának fejlesztése - olvasható a Balatontipp oldalán. 


A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.