Gastro Card és Gyenesi Íz-lelő

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a helyi Turisztikai Egyesület partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére, összefogásukkal a nyár elején új akció indult. 

A vendégszám-növelés, és a szorosabb tagi együttműködés érdekében, kedvezményes étkezési lehetőséget ajánlanak az Egyesület tagjainak és a tagoknál megszálló vendégek számára. 

A kezdeményezés nagyon népszerű volt, mind a vendégek, mind pedig az akcióban résztvevők megelégedésére. A vendégek több száz Gastro Card-ot vettek igénybe, amivel sikerült a településen tartani és azon belül is az akcióban résztvevő partnerekhez irányítani a vendégeket.

Szintén a vendéglátó egységek összefogásával került megrendezésre az elmúlt szombaton immáron 5. alkalommal a Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra, melynek során megduplázták az eddigi legnagyobb, tavaly őszi létszámot.

A vendégek a megvásárolt részvételi jeggyel az egyesület partneréttermei közül kettőben fogyaszthatták el a kifejezetten erre a napra összeállított speciális menüt, és a hozzájuk ajánlott finom italokat, valamint este részt vehettek A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben a zenés-borozós záróprogramon. A helyszínek között öko-dottó (lovaskocsi) szállította ezúttal is a vendégeket.

Tapasztalatok összegzését követően, az akciókat finomítva tervezik a folytatást.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.