hirdetés
hirdetés

Jövőre is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben

Közölte a BDO Magyarország az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

hirdetés

Kitértek arra: a szociális hozzájárulási adó 2019. július 1-jén 2 százalékponttal csökkent, emiatt az ideihez képest 2020-ban éves összevetésben kissé magasabb összegű cafeteria-kifizetésekkel számolhatnak a munkavállalók. A 2019. január elsejétől életbe lépett új szabályok jelentősen növelték a legtöbb cafeteria-elem adó-és járulékterhelését, ennek hatására a cafeteria-juttatások rendszere gyakorlatilag két elemre mérséklődött - mutatott rá Kis-Makár Andrea, a BDO Magyarország vezető cafeteria-tanácsadója.

Hozzátette: idén a BDO cafeteria-tanácsadási szolgáltatását igénybe vevő vállalatok majdnem 700 dolgozója a cafeteria juttatások értékének 54 százalékát a SZÉP-kártya valamelyik alszámlájára igényelte, míg a készpénzbeli megváltás volt a második legnépszerűbb elem 40 százalékkal. A SZÉP-kártya továbbra is kedvezményesen adózó juttatás marad, 32,5 százalékos adóterhe (15 százalék szja + 17,5 százalék szocho) jóval a bérként adózó juttatásoké alatt marad. A kedvezményes adózás az egyes SZÉP-kártya alszámlák esetében eltérő keretösszegekre vonatkozik: a szálláshely alszámlán 225 ezer, a vendéglátás alszámlán 150 ezer, míg a szabadidő alszámlán 75 ezer forint a felső határ, melyek túllépése esetén a különbözetre már 38,35 százalékos összesített adókulcs vonatkozik. Várható, hogy ez a juttatási forma 2020-ban is megőrzi részesedését a cafeteria-rendszerben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk