Jövőre is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben 

Közölte a BDO Magyarország az MTI-hez eljuttatott elemzésében.
Juttatásból nagyvonalúan költünk pihenésre

Juttatásból nagyvonalúan költünk pihenésre 

Az OTP SZÉP kártya és a Szallas.hu is optimistán tekint az őszi-téli szezon elé; a jelenlegi adatok alapján 30 százalékkal több foglalás érkezett be tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Így reagáltak a cégek a Cafeteria csomagot érintő változásokra 

2018. július 20-án az Országgyűlés elfogadta azt a 2019-es adócsomagot, amely alapjaiban változtatta meg a béren kívüli juttatások szabályrendszerét. A Process Solutions Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató kutatása arra kereste a választ, hogy hogyan reagáltak a munkáltatók a januárban életbe lépett változásokra.
Egy picit nehezebb lesz a munkáltatóknak

Egy picit nehezebb lesz a munkáltatóknak 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk 2019-ben az eddigi cafeteria rendszer jelentős mértékben átalakul. A munkáltatói juttatások közül kizárólag a SZÉP-kártya három (vendéglátás, szállás, szabadidő) alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes adózással adható béren kívüli juttatásnak.

BDO: a legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak 

A SZÉP-kártya mellett jövőre várhatóan a már bérhez hasonlóan adózó Erzsébet-utalvány, valamint a lakáscélú és utazási támogatások lesznek a leggyakrabban választott cafeteria juttatások, így a munkáltatók által kínált legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

Béren kívüli juttatások: több információ kell 

A munkáltatók további információkat és útmutatást igényelnek ahhoz, hogy felelős döntést hozhassanak a béren kívüli juttatásokról a szabályok januárban életbe lépő változásai miatt - közölte az Edenred Magyarország szerdán az MTI-vel reprezentatív felmérése alapján.

30 százalékkal többet is fizethetnek SZÉP-kártyával jövőre  

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) előzetes várakozásai szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest - mondta Könnyid László, a szervezet elnöke az MTI kérdésére csütörtökön, a 2019. évi adótörvényekben megfogalmazott változások kapcsán.

A munkáért munkabér jár mindenkinek 

Jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.

Mégis megmarad a SZÉP-kártya? 

A kormány elkötelezett a SZÉP-kártya fenntartásában, mivel az egyaránt jó a magyar családoknak és a turisztikai szakmának - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.
2018-ban megszűnhet a SZÉP-kártya

2018-ban megszűnhet a SZÉP-kártya 

Bár a szakértők egyöntetűen kiállnak a Szép kártya mellett, az MNO információi szerint a kormány 2018 januárjával megszünteti a népszerű béren kívüli juttatást.

Adószakértő értelmezi az új cafeteria-szabályokat 

A szakértő elemzéséből kiderül, hogy melyek az új cafeteria-szabályozással járó kedvező és kedvezőtlen változások.

Új adót vezetnek be a turizmusban 

Jelentős, a turisztikai iparágat is érintő adócsökkentéseket fogadott el a kormány június 7-én, azonban egy új adónemet is bevezetnek a cégek számára – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Január elsejétől módosulhat a cafeteria-rendszer 

Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben. A közszféra alkalmazottjainak ezen felül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat SZÉP-kártyára a munkáltató - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Így módosulhat jövőre a cafeteria-rendszer 

Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben 2016-ban. A közszféra alkalmazottjainak ezenfelül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Jövőre léphet életbe az új cafeteria-rendszer 

Csütörtökön kerül a parlament elé a javaslat.

Így maradhat meg a SZÉP-kártya 

Nem szüntetik meg a SZÉP-kártyát, az alábbiak szerint tervezik a cafeteria készpénzesítését.

Mégis megmarad a SZÉP-kártya? 

A cél, az hogy 100 ezer forintig készpénzes juttatást lehessen adni – ez a rész váltaná ki az Erzsébet-utalványt –, 100 ezer forint fölött, 450 ezres határig pedig csak a SZÉP-kártyára lehessen utalni - mondta Ruszinkó Ádám, a turizmusért felelős helyettes államtitkár a Vasárnapi Újságban.

Készpénzre válthatják a cafeteria-juttatásokat 

Akár már a jövő héten döntés születhet a cafeteria-rendszer átalakításáról. A szabályok átírására több lehetőség kínálkozik, ezek egyike szerint készpénz váltaná fel a mostani étkezési és ajándékutalványokat.

Nagyot bukhatnak a belföldi szállások a SZÉP-kártya nélkül 

A SZÉP-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Az érintettek kétharmada nem ért egyet az EU Bíróságának döntésével, mely szerint a Magyar Kormánynak módosítania kell a SZÉP-kártya rendszerét. 

Cafeteria-vég? 

A cafeteria készpénzesítését vetette fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján.

Lesz új cafeteria-szabályozás 

Az európai bírósági döntés tiszteletben tartásával ésszerű időn belül olyan új szabályozást dolgoznak ki a SZÉP-kártya ügyében, amely megfelel a magyar érdekeknek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Uniós jogot sért a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány rendszere 

Az Európai Unió Bírósága szerint nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya rendszer és az "Erzsébet étkezési utalvány" rendszer egyes elemei - mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Vége az Első Magyar Cafetéria kártyáknak 

Január 24. vasárnap éjféltől sehol sem használhatjuk az Első Magyar Cafetéria Kft. által kibocsátott kártyákat, egy szerződéses partnerük szerint a cégnek elszámolási nehézségei támadtak - írja az index.hu.

Mégsem változik a cafeteria adója 

Nem változik jövőre a cafeteria adóterhe - emelte ki az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosítások közül Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

2015-ös adótervek: annyi a béren kívüli juttatásoknak? 

A 2015. évi adócsomagban a különadók maradnak, bevezetik az internetadót, nő a cafetéria adóterhe, és jön az elektronikus közúti ellenőrző rendszer - az RSM DTM adótanácsadó cég elnök-vezérigazgatója, Kalocsai Zsolt összegyűjtötte a legfontosabb tervezett változásokat.

Már nem olyan népszerű a cafeteria 

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44%-a tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg az ipari cégeknél ugrásszerűen megnőtt, a szolgáltató szektorban számottevően visszaesett a cafeteriát nyújtó vállalkozások aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

Pang a cafeteria piac 

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44%-a tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg az ipari cégeknél ugrásszerűen megnőtt, a szolgáltató szektorban számottevően visszaesett a cafeteriát nyújtó vállalkozások aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

Kiírták az Erzsébet-program jövő évi pályázatait 

Kiírták az Erzsébet-program jövő évi pályázatait, a 2014-ben harmadik évébe lépő programra a tervek szerint 3,5 milliárd forintot biztosít a kormány - jelentette be Navracsics Tibor kedden Budapesten az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Cafeteria 2014 című konferenciáján.

Változások a cafeteria rendszerben 

A közmunkásoknak is járna is cafeteria-juttatás egy kormányrendelet-tervezet szerint. 

5 milliót utal vissza 104 vállalatnak az MKB 

Az MKB SZÉP-kártya birtokosai a 2011-es keretnek mindössze 2 százalékát nem használták fel, így csak 5 millió forintot kellett visszautalni a korábbi befizetéseket teljesítő munkáltatóknak - közölte az MKB Bank hétfőn.

Az Európai Bíróság elé megy Erzsébet 

Az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy két ügyben is újabb szakaszba lépteti a Magyarország ellen korábban indított kötelezettségszegési eljárásokat: a béren kívül adható juttatások ügyében az Európai Bírósághoz fordul, az ipari kibocsátások miatt pedig úgynevezett indoklással ellátott vélemény érkezik Brüsszelből Budapestre.

Mélyponton a cafeteriát adó cégek aránya 

Eddig nem látott mélységbe zuhant azon cégek aránya, amelyek béren kívüli juttatást kívánnak adni dolgozóiknak. A következő egy évben a hazai kkv-k mindössze 42%-a tervez alkalmazni természetbeni juttatást. A különböző cafeteria elemek alkalmazásának gyakoriságát tekintve az élen az Erzsébet-utalvány áll, melyet a közlekedési költség térítése és a SZÉP Kártya követ – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból. 

Továbbra is a SZÉP kártya a legnépszerűbb 

Továbbra is a SZÉP kártya a legnépszerűbb, de az Erzsébet utalvány idén már csak kevéssel marad le

Befürödnek a fürdők a Széchenyi-pihenőkártyával? 

Pál Béla, az MSZP képviselője az Országgyűlés hétfői ülésnapján "Befürödnek a fürdők a Széchenyi-pihenőkártyával?" címmel kérdést intézett a nemzetgazdasági miniszterhez. Kérdésére Cséfalvay Zoltán államtitkár válaszolt.

Melyik zsebből mire költhet? 

Majd két éve létezik a SZÉP kártya, ami az Üdülési csekket váltotta fel, de szolgáltatásait tekintve ma már sokkal több mindenre használható a plasztiklap.

Egyre kevésbé adnak béren kívüli juttatásokat a kisvállalkozások 

Míg a kisebb méretű kkv-k körében egyre kevésbé alkalmaznak béren kívüli juttatásokat, a nagyobb vállalkozások túlnyomó részénél továbbra is népszerű juttatási forma. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az étkezési és a közlekedési hozzájárulás a legnépszerűbb – derül ki a kkv vezetők körében végzett K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

Perre viszi a Chèque Déjeuner 

Ellehetetlenítette a tevékenységüket a kormány, ezért a Világbankhoz fordul a cég - adta hírül a Hír24 a Chèque Déjeuner Kft.

Kivonul Magyarországról a Chéque Déjeuner 

Hétfőn úgy döntöttek a francia tulajdonosok, hogy megszüntetik a társaság magyarországi tevékenységét. A Chéque Déjeuner utalványait május 31-ig lehet beváltani.

Tízezer új Erzsébet-utalvány elfogadóhelyet szeretnének 

További tízezer Erzsébet-utalvány elfogadóhelyet szeretnének bevonni február közepéig. A cél az, hogy a jövőben minél többen igénybe tudják venni az utalványt.

Elsőként az új Erzsébet Utalványokról! 

Szakmai konzultációval egybekötött konferenciát rendeznek CAFETERIA 2013 - ÚJ TÉNYEK címmel 2013. január 28-án a Zsófia Rendezvényhajón (1052 Budapest, Petőfi tér 9.). 

Tarolnak az új elemek a cafeteriában 

 A 2013-as cafeteria toplistát az egy évvel ezelőtt bevezetett Étkezési Erzsébet-utalvány és a SZÉP Kártya különböző alszámlái vezetik.

Mi lesz a bérekkel és juttatásokkal 2013-ban? 

Átlagosan mintegy 250 ezer forintot biztosítanak cafetériára 2013-ban a munkáltatók.

Megnyíltak az Erzsébet-program pályázatai 

Cafeteria-témában tartott nagyszabású konferenciát a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ) a MOM Kulturális Központban kedden, ahol az egyéves Erzsébet-program összegzéséről, törvénymódosításról, újdonságokról, valamint a SZÉP-kártyával kapcsolatos információkról, és a cafeteria területén történt változásokról is szó esett.

Erzsébet utalvány: 8000 forintig kedvezményes adózás 

A Cafeteria Panoráma 2013 című szakmai konferencián az Erzsébet-utalványról Horváth Péter értékesítési vezető tartott előadást, közölte lapunkkal a Nemzeti Üdülési Szolgálat.

Adómentes munkáltatói juttatás a kultúrára 

Az Országgyűlés elfogadta, hogy jövő évtől a kulturális szolgáltatások igénybevételét is 50 ezer forintig támogathatják adómentesen a munkáltatók.

Négy százalékponttal nő a cafeteria adóterhelése jövőre 

Csupán négy százalékponttal nő a bérenívüli juttatások adóterhelése jövő év elejétől - írja blogjában Hegedüs Sándor adótanácsadó.

Borúlátó a cafeteria jövőjét illetően Demján Sándor 

Demján Sándor kijelentette: ha a cafeteria terhe emelkedik, a vállalkozások megszüntetik.

Cafeteria - Egyharmados esés két év alatt, aztán a szakadék 

Régen sokkal jobb volt, most elfogadható, a jövőben pedig  sokkal rosszabb lehet a cafeteria forgalom a balatoni szálláshelyeken, és ugyanez a kép rajzolódik ki az országos adatokból is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!